Als je hoort dan je alvleesklierkanker hebt dan gebeurt er veel en moet je keuzes maken. Bij het maken van keuzes kan het helpen als je de meest gestelde vragen van medepatiënten kunt lezen en bespreken met je arts. Daarom ontwikkelen wij een consultkaart – een kaart waarop de meest gestelde vragen staan - voor mensen met alvleesklierkanker.

Heeft u alvleesklierkanker en is uw alvleesklier (gedeeltelijk) verwijderd. Dan nodigen wij u uit mee te werken aan het ontwikkelen van een consultkaart. De Consultkaart ondersteunt de patiënt en hun arts om de keuze tussen chemotherapie en/of ondersteunende zorg te bespreken. De Wetenschappelijke vereniging en de patiëntenvereniging werken samen om deze consultkaart te ontwikkelen.

Wilt u ook meewerken aan het ontwikkelen van de consulkaart? Dat kan door deelname aan de
 1. Focusgroep op vrijdag 12 mei, 11.00 – 13.00 uur in Utrecht. Met een groep van ca. 10 mensen wordt verhelderd wat hun vragen waren op het moment dat zij moesten kiezen.
 2. Prioriteerronde eind mei/ begin juni. Per email benaderen we ca. 50 mensen, we sturen hen een lijst met vragen en vragen welke zij de belangrijkste vinden.
U, als ervaringsdeskundige, kan toekomstige patiënten en artsen helpen. Zij willen weten wat u belangrijk vindt, wat u afweegt bij het maken van keuzes en hoe u bepaalt wat het beste bij u.

Heeft u vragen of wilt u deelnemen aan de focusgroep en/of de prioriteerronde dan kunt u contact opnemen met: Leo Kwakkenbos, (leo.kwakkenbos@livingwithhope.nl - 06 26246161) of Ella Visserman, (e.visserman@nfk.nl - 030 2916090 of 06 81079094).Deel via

Lees verder...

 1. 17 april 2017 Verwijsgids en kwaliteitscriteria voor de zorg aan kinderen met een hersentumor gereed
  Lees verder
 2. 15 april 2017 Visie op toekomst voor blaaskankerzorg in Nederland Inleiding
  Lees verder
 3. 14 april 2017 Toekomstvisie NFK
  Lees verder