De meeste mensen hebben inmiddels het aanbod voor de zorgpremie van 2020 ontvangen. NFK biedt je graag wat handvatten waarmee je zelf kunt bepalen of het voor jou zinvol is om je aanvullend te verzekeren of over te stappen. Waar moet je als (ex-)kankerpatiënt op letten?

NFK vindt het belangrijk dat patiënten een goede, betaalbare zorgverzekering hebben die het best bij hen past en raadt daarom iedereen aan zich goed te oriënteren. Vraag op tijd een nieuwe verzekering aan als je wilt overstappen en/of jezelf aanvullend wilt verzekeren, en je niet zeker weet of je geaccepteerd wordt door je medische verleden. Kijk goed naar de polisvoorwaarden en neem desnoods contact op met een verzekeraar om na te vragen welke behandelingen en/of hulpmiddelen wel of niet aanvullend worden verzekerd.

Ook als je niets aan je zorgverzekering wilt veranderen, is het belangrijk het aanbod voor de nieuwe premie van 2020 goed te bekijken. De zorgverzekeraar kan namelijk de vergoedingen en de premie aangepast hebben. Een goede voorbereiding is het halve werk en zo zorg je ervoor dat je niet voor verrassingen en onverwacht hoge zorgkosten in 2020 komt te staan.Deel via

Lees verder...

  1. 16 december 2019 NFK in Zorginstituut Magazine: ‘Schrijnend dat ongeneeslijk zieke patiënten hulp missen’
    Lees verder
  2. 12 december 2019 Ex-kankerpatiënt kan straks met ‘schone lei’ verzekering afsluiten
    Lees verder
  3. 12 december 2019 Webinar: ‘Een ziekenhuis kiezen bij kanker, hoe belangrijk is dat?’
    Lees verder