• Slider

Persberichten 2018

Ben je journalist? Meld je dan hieronder aan voor onze persberichten en we zorgen ervoor dat je op de hoogte blijft.

26.06.2018 Vragenlijst onderdeel van behandeling kankerpatiënten
NFK start campagne om invullen vragenlijsten in ziekenhuizen te stimuleren. Lees meer.

13.06.2018 Kwart kankerpatiënten mist vast aanspreekpunt in ziekenhuis
NFK treft aan de bel over onvoldoende informatie en ondersteuning bij kanker. Een kwart van de Nederlandse kankerpatiënten heeft in het ziekenhuis geen vast aanspreekpunt, terwijl de meeste van hen daar wel behoefte aan hebben. Lees meer.

17.01.2018 Werkgever scoort onvoldoende voor begrip ex-kankerpatiënten
NFK start bewustwordingscampagne na onderzoek naar late gevolgen kanker. Nederlandse werkgevers, leidinggevenden en collega’s hebben te weinig begrip voor werknemers die in het verleden kanker hebben gehad. Lees meer.

11.12.2017 Tweederde ex-kankerpatiënten ervaart klachten door late gevolgen van kanker
Daarom pleit NFK voor meer aandacht voor de late gevolgen van (de behandeling van) kanker. Lees het volledige persbericht hier

24.08.2017 Patiënt heeft behoefte aan meer transparantie - NFK Transparantie Challenge
Daarom roept de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) een prijs in het leven voor ziekenhuizen die transparant zijn over het gebruik van vragenlijsten ingevuld door patiënten (PREMs en PROMs). 

10.07.2017 Living With Hope Foundation (alvleesklierkanker) nieuw lid van NFK
NFK behartigt de belangen van 20 kankerpatiëntenorganisaties (kpo’s) in Nederland. In de ALV van NFK is per 21 juni 2017 besloten dat als nieuw lid zal toetreden de Living With Hope Foundation (LWHF).

21.06.2017 Kanker veroorzaakt grote problemen bij seks en intimiteit
De Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) heeft een omvangrijk onderzoek gedaan naar wat mensen met kanker en hun partners ervaren bij hun seksualiteit en intimiteit. 

13.06.2017 Strijd van kpo's beloond: pertuzumab en pembrolizumab in basispakket
Longkanker Nederland, Borstkankervereniging Nederland (BVN) en Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) zijn zeer verheugd met de toelating tot het basispakket voor de middelen pembrolizumab (longkanker en diverse andere indicaties) en pertuzumab (borstkanker). De drie organisaties waren op diverse momenten in het toelatingsproces betrokken.

01.06.2017 Kankerpatiëntenorganisaties doen aangifte tegen tabaksindustrie
NFK, de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties heeft aangifte gedaan tegen de vier grootste tabaksproducenten in Nederland: Philip Morris International, British American Tobacco, Imperial Tobacco Benelux en Japan Tobacco International. 

13.04.2017 Kankerpatiënten willen meer concentratie in expertcentra
NFK en de 19 bij haar aangesloten kankerpatiëntenorganisaties staan al jaren voor concentratie van complexe kankerbehandelingen. Concentratie van complexe zorg leidt aantoonbaar tot betere behandelresultaten en is efficiënter. Niet elk ziekenhuis kan state-of-the-art zijn op alle kankerbehandelingen. 

07.03.2017 Vertrek NET-groep uit NFK
In de Algemene Ledenvergadering van 14 december 2016 is door 19 leden-kankerpatiëntenorganisaties ingestemd met het voornemen van het Bestuur van NFK tot schorsing, gevolgd door opzegging, respectievelijk ontzegging van de NET-groep van het lidmaatschap van NFK, de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties. Dit onderwerp zal behandeld worden op de Algemene Ledenvergadering van 11 april 2017. 

02.02.2017 ‘Soms is het van levensbelang dat artsen richtlijnen loslaten’
Artsen volgen richtlijnen voor de behandeling van kanker niet altijd op. Dit blijkt uit een recent gepubliceerd onderzoek van NIVEL en IKNL. De onderzoekers geven daarbij aan dat afwijken van de richtlijn niet per definitie slechte zorg betekent. De Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) ondersteunt deze conclusie. 

31.01.2017 NFK draagt project over aan Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ Platform
Als je op jongvolwassen leeftijd kanker krijgt, is het soms lastig om goed in contact te blijven met je naaste omgeving. Dat blijkt uit een project dat de NFK onlangs heeft overgedragen aan het Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ Platform.