Per maart 2023 is alle informatie over verzekeren en kanker voor (ex-)patiënten op nfk.nl overgedragen aan kanker.nl.

Op www.kanker.nl/verzekeringen vind je alle informatie over verzekeringen en kanker.

Centraal online platform: kanker.nl

De vier organisaties achter het platform kanker.nl hebben hun samenwerking versterkt, met als doel het bevorderen van de kwaliteit van leven voor patiënten en hun naasten door goede informatievoorziening.

Binnen de samenwerking delen alle partijen informatie vanuit hun eigen expertise op kanker.nl. Zo deelt IKNL onder meer cijfers uit de Nederlandse Kankerregistratie (NKR) en een overzicht van studies naar nieuwe behandelmogelijkheden. NFK en de aangesloten kankerpatiëntenorganisaties delen informatie en leveren inhoud vanuit het perspectief van de patiënt. Het platform is in beheer bij Stichting kanker.nl. KWF is financier en hoeder van de doelstellingen van Stichting kanker.nl.

Kanker.nl is het informatieplatform voor patiënten met kanker, (ex-)patiënten en hun naasten. Het doel is het bevorderen van de kwaliteit van leven door een betrouwbare, kwalitatief goede en toegankelijke informatievoorziening. kanker.nl biedt betrouwbare informatie over kanker, behandelingen, lopende klinische studies, zorgaanbod en (omgaan met de) gevolgen van kanker. Ook kunnen mensen hun ervaringen delen met anderen. Inmiddels telt kanker.nl elk maand ruim 500.000 unieke bezoekers, 30.000 deelnemers en zo'n 1.100 bloggers. Deze combinatie van diensten helpt (ex-)kankerpatiënten en hun naasten meer grip te krijgen op hun situatie en afgewogen keuzes te maken. Dit kan de kwaliteit van leven en de samenwerking met de behandelaars verbeteren.