Joost en Teddy

Het leven van Joost en Teddy, twee Amsterdamse levensgenieters, kwam in 2019 op zijn kop te staan toen Joost in 2019 te horen kreeg dat hij teelbalkanker had. Al snel werd duidelijk dat een operatie onoverkomelijk was: er moest een teelbal weggehaald worden. Door de verminderde aanmaak van testosteron is het libido van Joost sterk verminderd. Deze verandering in zijn hormoonhuishouding doet ook veel met zijn gevoel van mannelijkheid. Hij voelt zich minder man en daar heeft Joost last van: "Het is vooral mentaal, en daar zit ik mee. Ik vind het heel lastig om mezelf bloot te geven. We praten er niet veel over, maar dat zouden we eigenlijk wel moeten doen."

Joost en Teddy 6

Nzinga en Misha

Nzinga en Misha grijpen alles aan wat het leven hen te bieden heeft en zijn dolgelukkig met hun jonge gezin. Nzinga voelt zich al een hele poos niet fit, na een scan volgt het nieuws dat ze een tumor heeft zo groot dat deze haar hele linkerlong wegduwt. Ruimte voor intimiteit is er tijdens haar ziekte eigenlijk niet. Vaak is Nzinga zo vermoeid, dat zelfs knuffelen in bed te veel gevraagd was. Bovendien ervaarde ze haar lichaam op een andere manier: “Als je intiem wil zijn met elkaar moet je je vrij voelen. En dat voelde ik me niet in mijn zieke lichaam."

Nzinga en Misha 1

Wim en Carla

De optimistische Wim en Carla genieten volop van hun pensioen, wanneer Wim er tijdens hun vakantie in Spanje achter komt dat hij bloed plast. Een ingrijpende operatie volgde:

"M’n blaas, m’n prostaat, m’n plasbuis, alles weg. Het enige dat overbleef was m’n piemel, die hing er nog als een slingeraapje bij." Nu, bijna twee jaar later, is Wim genezen verklaard. Carla heeft Wim sinds zijn operatie zien veranderen. Waar hij eerst altijd een luisterend oor voor haar was, gaat het nu steeds meer over Wim en zijn veranderde lichaam. Wim blijft vooral oplossingsgericht en praat nooit met Carla over zijn schuldgevoelens, onzekerheid en frustraties.

Wim en Carla 4

2Doc: Privégesprekken is een productie van Zeppers Film in coproductie met HUMAN, onder regie van Walter Stokman. De documentaire is mede mogelijk gemaakt door CoBO, NFK, Stichting VIOZ en KWF. Meer informatie over de documentaire vind je op 2Doc: Privégesprekken - HUMAN.