De ORV Op Maat van Independer is gestopt. Voor (ex-)kankerpatiënten en mensen met chronische aandoeningen is er nu de Special service Independer. Deze service vervangt de Overlijdensrisicoverzekering Op Maat, de maatwerkroute die NFK en Independer eerder samen ontwikkelden.

Hoe werkt de Special service van Independer?

Wil je via Independer een ORV aanvragen, dan gaat dat voor jou eigenlijk op precies dezelfde wijze als voor ieder ander die via Independer een verzekeringsvoorstel aanvraagt. Dus geen speciale route of speciale formulieren. Na het beantwoorden van de gezondheidsvragen* ontvang je van de verzekeraar een voorstel. Als dan blijkt dat dit voorstel afwijkt van de ‘standaard’-premie, ontvang je via de Special service Independer een nieuw voorstel.

In het uitzonderlijke geval dat je geweigerd wordt door een verzekeraar, dient Independer kosteloos een tweede aanvraag in bij een andere verzekeraar. Daarnaast biedt Independer verschillende mogelijkheden voor een gratis second opinion.

Andere mogelijkheden

Uiteraard zijn er naast Independer ook andere intermediairs en adviseurs die jou als (ex-)kankerpatiënt kunnen en willen helpen. Zeker als je kanker hebt of hebt gehad is het belangrijk dat je je goed laat adviseren over alle mogelijkheden.

Lees ook al onze tips als je een overlijdensrisicoverzekering (ORV) wilt afsluiten als je (een verhoogd risico op) kanker hebt of kanker hebt gehad.

* Let op: sinds 1 januari 2021 hoef je je ziekteverleden als ex-kankerpatiënt niet altijd meer te vermelden bij een verzekeringsaanvraag. Meer hierover lees je op onze site op de pagina’s over de schone lei-regeling.

Deel je ervaring: Meldpunt Overlijdensrisico-en uitvaartverzekering

Positieve of negatieve ervaringen met het aanvragen van een overlijdensrisicoverzekering? Deel ze anoniem met ons via ons Meldpunt Overlijdensrisico- en uitvaartverzekering. Jouw input gebruiken we voor het verder verbeteren van de verzekerbaarheid van (ex-)kankerpatiënten.