Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Ziekenhuiskeuze

Webinar en scholing

De afdeling huisartsgeneeskunde van het UMC Utrecht en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) organiseerden voor huisartsen en andere geïnteresseerden op 23 juni jl. een onafhankelijk en geaccrediteerd webinar over de veranderende rol van de huisarts bij kanker.

Webinar Keuzes bij kanker: nieuwe inzichten en de veranderende rol van de huisarts

De ontwikkelingen in de oncologie gaan snel. De rol van de huisarts is hierbij van toenemend belang. Dit webinar geeft inzicht in de laatste ontwikkelingen in wetenschap en praktijk, en de behoeften en ervaringen van kankerpatiënten. We bespreken de veranderende rol van de huisarts bij diagnostiek en bij keuze voor behandeling en ziekenhuis, met als doel de dagelijkse praktijk verder te verbeteren.

Praktische informatie over het webinar:

- Duur webinar: 90 minuten
- Organisatie: UMC Utrecht, afdeling huisartsgeneeskunde Julius centrum en Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK)

Betekenisvolle keuze-informatie

NFK wil graag dat huisartsen patiënten met de diagnose kanker ondersteunen bij het maken van een passende therapiekeuze. Daar hoort ook een passend ziekenhuis bij. NFK zet zich in voor transparante, betekenisvolle informatie over de kwaliteit van zorg. Met openbare, betekenisvolle keuze-informatie kunnen patiënten het ziekenhuis kiezen dat het beste past bij hun vorm van kanker en hun persoonlijke situatie. Meer informatie hierover vind je op de pagina's voor huisartsen en professionals. Onze missie en visie over expertzorg vind je hier.

Webinar vanuit patiëntperspectief

In november 2019 organiseerde NFK een webinar vanuit patiëntperspectief 'Een ziekenhuis kiezen bij kanker, hoe belangrijk is dat?' Als je kanker hebt, is het belangrijk dat je naar een ziekenhuis gaat dat zoveel mogelijk ervaring heeft met jouw vorm van kanker. Maar waarom is dit zo belangrijk? En waar vind je deze zorg als patiënt? Welke rol heb je hier zelf in, en wie kan je hierbij helpen? Dit en meer bespraken we met verschillende gasten in het webinar.

Meer weten over ziekenhuiskeuze of over het webinar?
Neem contact op met Irene Dingemans.