Webinar Keuzes bij kanker: nieuwe inzichten en de veranderende rol van de huisarts

De afdeling huisartsgeneeskunde van het UMC Utrecht en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) organiseerden voor huisartsen en andere geïnteresseerden op 23 juni jl. een onafhankelijk en geaccrediteerd webinar over de veranderende rol van de huisarts bij kanker.

De ontwikkelingen in de oncologie gaan snel. De rol van de huisarts is hierbij van toenemend belang. Dit webinar geeft inzicht in de laatste ontwikkelingen in wetenschap en praktijk, en de behoeften en ervaringen van kankerpatiënten. We bespreken de veranderende rol van de huisarts bij diagnostiek en bij keuze voor behandeling en ziekenhuis, met als doel de dagelijkse praktijk verder te verbeteren.

Logo UMCU en NFK

Bekijk het webinar met accreditatiepunten

U kunt het webinar bekijken via onderstaande link. U logt dan in op het platform van Onlineseminar.nl. Dat is nodig voor het verkrijgen van de 2 accreditatiepunten. Ook kunt u dan vragen stellen via de chat, welke wij per email zullen beantwoorden.

    Bekijk het webinar zonder accreditatiepunten

    Als u geen accreditatiepunten wilt en geen vragen via de chat wilt stellen, kunt u het webinar ook zonder registratie bekijken via deze video.

    Praktische informatie over het webinar

    • Duur webinar: 90 minuten
    • Bekijken: via het platform van onlineseminar.nl
    • Kosten: gratis
    • Accreditatie: 2 punten. Deze ontvangt u als u inlogt bij Onlineseminar en het hele webinar volgt.
    • Organisatie: UMC Utrecht, afdeling huisartsgeneeskunde Julius centrum en Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK)

    Draag ook bij aan onderzoek

    Dit webinar baseert zich op wetenschappelijke bevindingen. U kunt hieraan bijdragen door een korte vragenlijst in te vullen over de impact van de COVID uitbraak op de diagnostiek van kanker in de huisartspraktijk. Het betreft een onafhankelijk onderzoek, gefinancierd door ZonMw, uitgevoerd in samenwerking tussen academische afdelingen huisartsgeneeskunde. Invullen kost ongeveer 5 minuten.

    Betekenisvolle keuze-informatie

    NFK wil graag dat huisartsen patiënten met de diagnose kanker ondersteunen bij het maken van een passende therapiekeuze. Daar hoort ook een passend ziekenhuis bij. NFK zet zich in voor transparante, betekenisvolle informatie over de kwaliteit van zorg. Met openbare, betekenisvolle keuze-informatie kunnen patiënten het ziekenhuis kiezen dat het beste past bij hun vorm van kanker en hun persoonlijke situatie. Meer informatie hierover vindt u op de pagina's voor huisartsen en professionals. Onze missie en visie over expertzorg vindt u hier.

    Webinar vanuit patiëntenperspectief

    In november 2019 organiseerde NFK een webinar vanuit patiëntenperspectief 'Een ziekenhuis kiezen bij kanker, hoe belangrijk is dat?' Als je kanker hebt, is het belangrijk dat je naar een ziekenhuis gaat dat zoveel mogelijk ervaring heeft met jouw vorm van kanker. Maar waarom is dit zo belangrijk? En waar vind je deze zorg als patiënt? Welke rol heb je hier zelf in, en wie kan je hierbij helpen? Dit en meer bespraken we met verschillende gasten in het webinar.

    Meer weten over ziekenhuiskeuze of over het webinar?
    Neem contact op met Irene Dingemans.
    030 - 291 60 99 i.dingemans@nfk.nl