We werken nauw samen met (ex-)patiënten en mantelzorgers om onze missie te verwezenlijken. Je kunt je op verschillende manieren voor ons inzetten. Denk aan het beoordelen van wetenschappelijk onderzoek, meelezen bij de ontwikkeling van richtlijnen, meedenken in klankbordgroepen of het delen van je ervaring in de media. Op deze pagina lees je meer over vrijwilligerswerk bij NFK en kun je je aanmelden.

Oproepen

Wil je je inzetten voor NFK of een van onze patiëntenorganisaties? Klik op onderstaande link voor een overzicht van actuele oproepen zoals vacatures, groepsgesprekken en bijeenkomsten.

Materialen en workshops voor patiëntbelangenbehartigers

Je wilt je ervaring inzetten om andere mensen met kanker te helpen door hun belangen te behartigen. Maar hoe doe je dat? NFK biedt verdiepende tools en workshops aan, bedoeld voor patiëntbelangenbehartigers die zich willen specialiseren in een of meer thema’s. Klik op onderstaande link voor een actueel overzicht

Doneer je ervaring

Zet ook jouw kennis en ervaring anoniem in om je eigen leven en dat van anderen te verbeteren via het grootste (ex-)kankerpatiëntenpanel van Nederland. Word lid van ons panel en ontvang ± 3 keer per jaar een korte vragenlijst per mail die je vrijblijvend en anoniem kunt invullen.

Meld je aan als vrijwilliger

Heb je kanker (gehad) of ben je naaste van iemand die kanker heeft (gehad) en wil je deze ervaring graag gebruiken om andere mensen met kanker te helpen? Dan kun je je bij ons aanmelden als vrijwilliger. Neem hiervoor contact op met onze vrijwilligerscoördinator, Tilly Bouma:

Vrijwilliger worden?
Neem contact op met Tilly Bouma.
030 - 603 29 09 vrijwilligerscoordinator@nfk.nl