• Slider

Consultkaarten

(in ontwikkeling)


Er is gestart met het ontwikkelen van zeven consultkaarten voor oncologische zorg: voor ovariumkanker, slokdarmkanker en pancreaskanker, melanoom, borstkanker, darmkanker en blaaskanker (samen met respectievelijk Olijf, SPKS en Living with hope/SPKS, Stichting Melanoom, BVN, SPKS, en Leven met Blaas- of Nierkanker). Een consultkaart is een zeer beknopte keuzehulp gebaseerd op richtlijnen. Op één pagina staan de meest gestelde vragen van patiënten en de antwoorden daarop. Consultkaarten kunnen het gesprek tussen de arts en de patiënt in de spreekkamer ondersteunen. De consultkaarten worden eind 2017 opgeleverd. Een voorbeeld is te bekijken op www.consultkaart.nl.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door PFN en de FMS.

Zet jouw ervaring in voor ontwikkeling consultkaart gynaecologische kanker

Werk mee aan onderzoek ter ontwikkeling van de Consultkaart voor gynaecologische kanker. Als je kanker hebt dan gebeurt er veel en moet je keuzes maken. Bij het maken van keuzes kan het helpen om de meest gestelde vragen van medepatiënten te lezen en bespreken met jouw arts. We ontwikkelen ook een consultkaart voor de nazorg na gynaecologische kanker. Daarvoor hebben we input nodig van (ex-)kankerpatiënten. 

Doe mee

Zet jouw ervaring in voor ontwikkeling Consultkaart slokdarmkanker

Doe mee aan onderzoek over slokdarmkanker. Als je hoort dat je slokdarmkanker hebt dan gebeurt er veel en moet je keuzes maken. Bij het maken van keuzes kan het helpen als je de meest gestelde vragen van medepatiënten kunt lezen en bespreken met je arts. Daarom ontwikkelen wij een Consultkaart – een kaart waarop de meest gestelde vragen staan - voor mensen met slokdarmkanker. 

Doe mee

Zet jouw ervaring in voor ontwikkeling Consultkaart blaaskanker

Werk mee aan de ontwikkeling van de consultkaart blaaskanker. Ben je geconfronteerd met niet-spierinvasieve blaaskanker (CIS) en heb je BCG-spoelingen (gehad)? Dan willen we - Leven met blaas- of nierkanker en NFK - graag jouw ervaring horen om ons te helpen bij het ontwikkelen van een Consultkaart “Nogmaals BCG-spoeling of blaasverwijdering als BCG-spoelingen onvoldoende effect hebben”. De kaart geeft de meest gestelde vragen van patiënten weer en helpt toekomstige patiënten en artsen bij het bespreken van de verschillende behandelmogelijkheden. 

Doe mee

Logo Patiëntenfederatie Nederland
Logo Federatie Medisch Specialisten