NFK streeft naar een betere kwaliteit van leven en een betere kwaliteit van zorg voor mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten. Concreet vertalen we dit naar twee hoofddoelen voor de komende jaren: kankerpatiënten in de juiste spreekkamer en de beste voor hen passende behandeluitkomst.

De kankerpatiënt in de juiste spreekkamer

We willen dat mensen met kanker toegang hebben tot transparante, ‘state of the art’ zorg in expertcentra. Dit bereiken we met de volgende thema’s:

Transparantie

Expertzorg

De juiste behandeluitkomst voor de patiënt met kanker

We willen dat kankerpatiënten in overleg met hun behandelaar de juiste en best passende behandeling krijgen. Dit bereiken we met de volgende thema's:

Geneesmiddelen

Samen Beslissen

Laatste Levensfase

Onze thema's

Geneesmiddelen

We maken ons hard voor de juiste behandeling voor elke kankerpatiënt: op het juiste moment en de juiste plaats tegen een aanvaardbare prijs. Lees meer over wat wij doen op dit thema.
Lees verder Alle thema's

Transparantie

Transparantie geeft mensen die kanker hebben inzicht in de kwaliteit van zorg. Dit helpt je bij het kiezen van een ziekenhuis en een behandeling. Wij vinden dat iedereen die kanker krijgt recht heeft op inzicht in de allerbeste behandeling tegen kanker.
Lees verder Alle thema's

Samen Beslissen

Wanneer je kanker hebt, neem je in korte tijd moeilijke beslissingen die directe gevolgen hebben voor je leven op korte en/of lange termijn. Je bespreekt jouw situatie en voorkeuren samen met je arts. Zo beslis je samen wat het beste past bij jóu.
Lees verder Alle thema's

Expertzorg

Als je kanker hebt, is het belangrijk dat je naar een ziekenhuis gaat dat gespecialiseerd is in jouw vorm van kanker. Wij noemen dat expertzorg. Maar wat is expertzorg? En waarom is het zo belangrijk? Lees meer op onderstaande pagina's.
Lees verder Alle thema's

Laatste Levensfase

De laatste levensfase start wanneer je kanker hebt en te horen hebt gekregen dat je (waarschijnlijk) niet meer beter wordt. Wij vinden dat mensen met kanker in deze fase recht hebben op een zo goed mogelijke kwaliteit van leven, zorg én sterven.
Lees verder Alle thema's