Geneesmiddelen


We maken ons hard voor de juiste behandeling voor elke kankerpatiënt: op het juiste moment en de juiste plaats tegen een aanvaardbare prijs. Lees meer over wat wij doen op dit thema.
Lees verder

Transparantie


Transparantie geeft mensen die kanker hebben inzicht in de kwaliteit van zorg. Dit helpt je bij het kiezen van een ziekenhuis en een behandeling. Wij vinden dat iedereen die kanker krijgt recht heeft op inzicht in de allerbeste behandeling tegen kanker.
Lees verder

Samen Beslissen


Wanneer je kanker hebt, neem je in korte tijd moeilijke beslissingen die directe gevolgen hebben voor je leven op korte en/of lange termijn. Je bespreekt jouw situatie en voorkeuren samen met je arts. Zo beslis je samen wat het beste past bij jóu.
Lees verder

Expertzorg


Als je kanker hebt, is het belangrijk dat je naar een ziekenhuis gaat dat gespecialiseerd is in jouw vorm van kanker. Wij noemen dat expertzorg. Maar wat is expertzorg? En waarom is het zo belangrijk? Lees meer op onderstaande pagina's.
Lees verder

Laatste Levensfase


De laatste levensfase start wanneer je kanker hebt en te horen hebt gekregen dat je (waarschijnlijk) niet meer beter wordt. Wij vinden dat mensen met kanker in deze fase recht hebben op een zo goed mogelijke kwaliteit van leven, zorg én sterven.
Lees verder
 1. Kanker en werk

  Wanneer je met kanker geconfronteerd wordt, heb je veel aan je hoofd. Allereerst je gezondheid. Maar ook op werkgebied kunnen er dingen spelen. Je vraagt je misschien af of je nog door kunt werken of je wilt weten wat je rechten zijn. NFK helpt je op weg!
  Lees verder
 2. Kanker en verzekeren

  Voor mensen die langer dan vijf jaar geleden behandeld zijn voor kanker, is het moeilijk om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Moeilijk… Maar niet onmogelijk, wanneer je op tijd begint en goed geïnformeerd bent. NFK helpt je op weg!
  Lees verder
 3. Kanker en seks

  Misschien heb je het niet meteen met je partner over wat kanker betekent voor je seksleven. Het is vaak lastig om er over te praten. Bijvoorbeeld doordat je elkaar verwijten maakt of elkaar juist beschermt. NFK helpt je op weg.
  Lees verder