Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

  • Nieuws
    • 30 okt. 2020
    • 5 min

NFK en KWF maken gezamenlijk magazine ‘Leven met en na kanker’

Veel (ex-)kankerpatiënten ervaren klachten zoals vermoeidheid, angst, onzekerheid en somberheid. Ook kan kanker invloed hebben op je relatie of je belemmeren op werk. In het magazine ‘Leven met en na kanker’ lees je verhalen van (ex-)kankerpatiënten over de impact van kanker en waar je terecht kunt voor hulp. Het magazine is een initiatief van NFK en KWF.

Uitdagingen op werk

Anjo, vrijwilliger bij NFK en BVN, vertelt in het magazine openhartig over haar struikelblokken op haar werk. Door haar ziekte vielen al haar zekerheden weg. Haar enige houvast, haar werk, kwam onder druk te staan. Na de behandelingen kreeg ze last van vermoeidheid en verminderd reactie- en concentratievermogen. Met behulp van een loopbaancoach heeft ze een baan gevonden die bij haar past en waar ook rekening gehouden wordt met haar beperkingen. Bekijk hier het videoportret van Anjo.

Kiten als therapie

Baris vertelt dat hij door zijn ziekte niet de persoon was die hij wilde zijn. Zijn leven liep op rolletjes: een liefdevol gezin, succesvolle baan en fijne vrienden. De diagnose teelbalkanker veranderde zijn leven in een achtbaan. Na de behandelingen besloot hij met zijn gezin te verhuizen naar Bonaire. Eenmaal daar werd Baris angstig, boos en somber. Totdat hij kitesurfen ontdekte en een nieuwe focus vond. Nu helpt Baris met zijn kite4life foundation andere (ex-)kankerpatiënten en hun naasten bij hun herstel en verwerken van de ziekte. Bekijk hier het videoportret van Baris.

Lees meer inspirerende verhalen in het magazine Leven met en na Kanker en krijg (meer) beeld van de mogelijkheden voor zorg en ondersteuning.