Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Steun ons

Je kunt NFK steunen door een gift te doen. NFK heeft een ANBI-status, wat betekent dat de gift afgetrokken kan worden van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Ook kun je ons steunen door je kennis en ervaring met kanker te doneren of door ons te volgen op social media. Samen bereiken we meer!

Doe een gift aan NFK

Met jouw gift help je ons om op te komen voor de belangen van alle mensen die kanker hebben (gehad), hun naasten en mensen met een erfelijke aanleg voor kanker. Lees meer over wat we doen

Doneren

Doneren kan door het gewenste bedrag over te maken op het volgende rekeningnummer NL86 INGB 0007070548 t.n.v. NFK.

Geven na het leven

Je kunt ons ook steunen door een nalatenschap. NFK heeft een ANBI-status, waardoor er geen erfbelasting betaald hoeft te worden over het nagelaten bedrag. Jouw schenking komt dus volledig ten goede aan een betere kwaliteit van leven en een betere kwaliteit van zorg voor (ex­)kankerpatiënten en hun naasten.

ANBI

De Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) is een Nut Beoogde Instelling (ANBI). Hieronder vind je de ANBI-gegevens:

Naam: Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK)
RSIN/fiscaalnummer: 802800671
IBAN: NL86 INGB 0007070548
Contact: Postbus 8152, 3503 RD Utrecht

NFK komt op voor de belangen van mensen die kanker hebben (gehad), hun naasten en mensen met een erfelijke aanleg voor kanker. Tijdens en na hun behandeling, ongeacht de vorm van kanker. Wij geloven dat je mét patiënten moet beslissen, niet over patiënten.

Beleidsplan

Samen willen we de impact van kanker verminderen. Dit doen we met zowel de kennis en ervaringen uit ons panel Doneer Je Ervaring als specifieke kennis van de kankerpatiëntenorganisaties, de belangenbehartigers van koepel NFK en externe data van partners. We brengen het georganiseerde patiëntperspectief in op alle niveaus van beleid, politiek, media, zorg en wetenschap. We werken samen met vele andere partijen om onze doelen te bereiken. Samenvattend zijn onze strategieën:

1. Zichtbare belangenbehartiging
2. Samen Slagkracht Vergroten: onderlinge samenwerking
3. Strategische samenwerking met externe partijen
4. Juiste mensen en middelen

In de jaarverslagen staat beschreven welke stappen er binnen deze vier strategieën zijn gezet en welke resultaten het heeft opgeleverd.

Beloningsbeleid

De Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties heeft personeel in dienst en volgt de rechtspositieregelingen en salarisrichtlijnen van de NFK Arbeidsvoorwaardenregeling. De leden van de Raad van Toezicht ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden. Ze hebben wel recht op een vergoeding van gemaakte kosten.