Vanaf 13 december 2022 krijgt Doneer Je Ervaring, het panel van en voor kankerpatiënten, een nieuwe, eigen uitstraling. Met de frisse huisstijl hopen we mensen die leven met kanker beter te bereiken en te enthousiasmeren zich aan te melden voor het panel.

Doneer Je Ervaring is een initiatief van de kankerpatiëntenorganisaties die samenwerken binnen NFK. Met behulp van gerichte vragen onderzoeken we wat kanker met mensen doet. De uitkomsten van de peilingen geven richting aan de belangenbehartiging van NFK.

Doneer Je Ervaring is één van de grootste patiëntenpanels van Nederland. Representativiteit van het panel staat voorop en daarom willen we het panel blijven verrijken en verbreden. Om dit te realiseren start in 2023 een grote wervingscampagne. Deze campagne wordt financieel mede mogelijk gemaakt door een donatie van Roparun.

DJE logo bijschrift nfk lichtgroen RGB

Eén heldere stem


Doneer Je Ervaring geeft kankerpatiënten een stem. Want wie leeft met kanker, weet wat deze ziekte betekent – voor je lijf, je mentale gezondheid, je naasten, je werk, je geld en de zorg die je krijgt. Via online vragenlijsten verzamelen we persoonlijke ervaringen en wensen. Samen vormen die één heldere stem. Deze stem brengt NFK in op plekken waar het verschil wordt gemaakt.

Doordat mensen met kanker hun ervaringen delen, kan NFK zich sterk maken voor de ruim 800.000 kankerpatiënten in Nederlanden en de impact van kanker verkleinen.

Peiling speciaal voor naasten


Op 13 december start een nieuwe peiling, special bedoeld voor naasten van mensen met kanker. Want als iemand kanker krijgt, dan krijgt zijn of haar omgeving daar ook mee te maken. Hoe ervaren mensen het om naaste te zijn van iemand met kanker, wat hebben zij zelf nodig en krijgen zij waar ze behoefte aan hebben? Wij horen graag de ervaring van naasten. Ben of ken je een naaste van iemand met kanker? Vul dan onze vragenlijst of stuur onderstaande link door.

De kankerpatiëntenorganisaties zijn er voor álle mensen die leven met kanker, dus ook voor naasten. Door beter te weten wat de behoeftes van naasten van mensen met kanker zijn, kunnen we nog beter opkomen voor hun belangen.Deel via

Lees verder...

  1. 29 november 2022 Kankerpatiënt vooraf informeren over kans op lymfoedeem loont
    Lees verder
  2. 17 november 2022 Lancering Nederlands Kanker Collectief: voor een beter leven voor, met en na kanker
    Lees verder
  3. 25 oktober 2022 Contact met lotgenoten helpt, maar niet iedereen wordt erover geïnformeerd
    Lees verder