Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Asbestslachtoffers

Asbestslachtoffers Vereniging Nederland

AVN is een patiëntenvereniging voor asbestslachtoffers en hun naasten. De vereniging biedt informatie, beantwoordt vragen en geeft juridisch advies.

Asbestslachtoffers Vereniging Nederland (AVN) is een patiëntenvereniging voor asbestslachtoffers en hun naasten. De informatie die zij op hun website bieden is voor iedereen toegankelijk. De organisatie biedt een luisterend oor en houdt zich bezig met lotgenotencontact, juridische begeleiding en informatievoorziening.

Informatievoorziening voor asbestslachtoffers

Bij AVN kun je terecht met al jouw vragen. Op de website vind je veel informatie over ziekte door asbest en de gevolgen daarvan. Voor persoonlijk advies of een luisterend oor is de vereniging telefonisch bereikbaar. Ook kun je door heel Nederland bij steunpunten van de organisatie terecht voor een gesprek of voor het beantwoorden van vragen.

Juridische begeleiding bij ziekte door asbest

In een belangrijk aantal van de gevallen komen asbestslachtoffers in aanmerking voor een schadevergoeding. Het Instituut Asbestslachtoffers (IAS) adviseert, bemiddelt en geeft namens de overheid voorlichting over deze schadevergoeding. AVN helpt je bij het invullen van het aanvraagformulier dat bij het Instituut ingediend moet worden. Hiernaast beschikt de vereniging over adviseurs die je gedurende het proces ondersteunen.

Lotgenotencontact bij asbestziekte

Contact met lotgenoten biedt vaak emotionele steun. Het is fijn om je ervaringen en gevoelens te delen met iemand die hetzelfde meemaakt. Iemand die je begrijpt en weet hoe je je voelt. Dit geldt niet alleen voor mensen die een asbestziekte hebben, maar ook voor familie, vrienden en nabestaanden. De Asbestslachtoffers Vereniging kan je helpen om in contact te komen met lotgenoten in de buurt.