Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Borstkanker

Borstkankervereniging Nederland

Borstkankervereniging Nederland (BVN) zet zich in voor een goede zorg en leven voor mensen die met borstkanker te maken hebben (gehad) of een erfelijke of familiaire aanleg voor borstkanker hebben.

Borstkankervereniging Nederland (BVN) is een landelijke vereniging die zich inzet voor alle mensen die met borstkanker te maken hebben (gehad) en/of een erfelijke of familiaire aanleg voor borstkanker hebben. Voor hen streven zij een optimale kwaliteit van zorg en een zo goed mogelijke kwaliteit van leven na.

Belangenbehartiging voor mensen met borstkanker

De organisatie streeft een optimale kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven na voor (ex-)borstkankerpatiënten. Dit doen ze door het agenderen en inbrengen van de stem van de borstkankerpatiënt in alle trajecten van de borstkankerzorg gericht op kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven. Ze geven onafhankelijk advies, als gekende autoriteit van het patiëntperspectief.

De Borstkankervereniging Nederland heeft de focus voor de belangenbehartiging van mensen met borstkanker die zij uitvoert gelegd op drie hoofdthema’s: kwaliteit van zorg, kwaliteit van leven en het bevorderen van eigen regie en gedeelde besluitvorming.

Informatievoorziening en voorlichting

BVN geeft ook informatie en voorlichting op hun website over borstkanker. Zo geven ze bijvoorbeeld informatie over leven met en na borstkanker en medische informatie voor verschillende doelgroepen: jonge vrouwen, oudere vrouwen, erfelijke borstkanker, uitgezaaide borstkanker, mannen en naasten.

Lotgenotencontact

Wanneer je hoort dat je borstkanker hebt staat je wereld op z’n kop. Een groot gedeelte van de (ex-)borstkankerpatiënten geeft aan behoefte te hebben aan lotgenotencontact. Borstkankervereniging Nederland biedt ook deze service en organiseert lotgenotencontactdagen door het hele land.