Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Bloedkanker, lymfklierkanker, stamceltransplantatie

Hematon

Hematon is de patiëntenorganisatie voor patiënten met een hemato-oncologische aandoening (leukemie, lymfeklierkanker, myelodysplastisch syndroom [MDS], myeloom en de ziekte van Waldenström) en mensen die een stamceltransplantatie hebben ondergaan.

Belangenbehartiging voor mensen met hemato-oncologische kanker

De organisatie behartigt de belangen van patiënten met een hemato-oncologische ziekte. Zij hebben veel contact met relevante instanties: wetenschapsinstituten, zorgaanbieders, verzekeraars, farmaceuten en de overheid. De stichting draagt vanuit patiëntperspectief bij aan belangrijke discussies over veel onderwerpen. Deze variëren van de beschikbaarheid van dure medicijnen en kwaliteit van zorg tot de positie van patiënten bij wetenschappelijk onderzoek en aandacht voor werk na kanker.

Ondersteuning voor alle betrokkenen

Hematon ondersteunt mensen met deze vorm(en) van kanker, bij alle aspecten die het leven met en na hemato-oncologische kanker met zich meebrengt. Maar, de organisatie is er ook voor naasten en donoren van patiënten. Zo is er voor deze groep een apart gedeelte op de website, waar aandacht wordt besteed aan verwerking, tijd voor jezelf nemen, relaties en kinderen. Ook is er op de website veel informatie beschikbaar over alle hemato-oncologische ziektes – zoals informatie over oorzaken en behandelingsmogelijkheden.

Lotgenotencontact

Hematon organiseert in heel Nederland lotgenotencontact. Dit kan per telefoon of tijdens landelijke of regionale bijeenkomsten. De vrijwilligers die hier voor patiënten klaar staan, zijn zelf patiënt of naaste van een patiënt. Zij weten hoe het is om te leven met een oncologische ziekte. Op deze bijeenkomsten zijn vaak interessante deskundige sprekers te vinden.

Hematon Magazine

Tenslotte brengt de organisatie ieder kwartaal een eigen tijdschrift uit, het Hematon Magazine. Hierin staat het laatste wetenschappelijke nieuws en interviews met hematologen, maar ook ervaringsverhalen van patiënten, naasten en donoren.