Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Longkanker

Longkanker Nederland

Longkanker Nederland zet zich in voor iedereen die met longkanker te maken heeft. Zij werkt mee aan betere zorg, geeft informatie en verzorgt lotgenotencontact.

Longkanker Nederland is de professionele patiëntenorganisatie voor iedereen die met longkanker te maken heeft: de patiënt, naasten en nabestaanden. De stichting werkt aan een betere zorg voor longkankerpatiënten, geeft informatie en verzorgt lotgenotencontact.

Belangenbehartiging voor mensen met longkanker

Longkanker Nederland denkt als stem van de patiënt mee wanneer zorgrichtlijnen worden vernieuwd. Hierdoor krijgen patiënten bijvoorbeeld betere zorg en begeleiding in het ziekenhuis. Ook wanneer andere organisaties folders of video’s op het gebied van longkankerzorg ontwikkelen, speelt Longkanker Nederland een rol vanuit het patiëntperspectief.

Informatievoorziening over longkanker

Longkanker Nederland geeft informatie over de verschillende soorten longkanker, de onderzoeken, de behandelingen en actualiteiten op het gebied van longkanker. Zoals bijvoorbeeld nieuws over medicijnen voor immuuntherapie. Ook ontwikkelde de organisatie een boekje met de belangrijkste vragen die je aan je arts kunt stellen over de ziekte. Bovendien zijn er diverse informatieboeken beschikbaar over longkanker, zoals ‘Longkanker, welke vorm heb ik’. Op de website van de organisatie kun je bovendien vragen stellen aan een longarts.

Ervaringen over longkanker delen

De organisatie verzorgt ook lotgenotencontact. Je kunt bijvoorbeeld lid worden van één of meer besloten Facebookgroepen, onder andere: iedereen met longkanker en immuuntherapie en naasten. Samen met ziekenhuizen en inloophuizen verzorgt Longkanker Nederland bijeenkomsten voor patiënten en familie. Tenslotte vind je persoonlijke verhalen van patiënten en blogs op hun website.