Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Hoofdhalskanker

Patiëntenvereniging HOOFD-HALS

Patiëntenvereniging HOOFD-HALS (PVHH) behartigt de belangen van mensen met een vorm van hoofd- of halskanker, geeft informatie en verzorgt lotgenotencontact.

Patiëntenvereniging HOOFD-HALS (PVHH) is op 1 mei 2016 ontstaan uit een fusie van de patiëntenvereniging NSvG voor stembandlozen en Stichting Klankbord. Patiënten en hun naasten kunnen bij de vereniging terecht voor informatie over alle vormen van hoofd- of halskanker: keelkanker, lipkanker, mondkanker, neuskanker, speekselklierkanker, strottenhoofdkanker en tongkanker.

Belangenbehartiging voor mensen met hoofd- of halskanker

Patiëntenvereniging HOOFD-HALS is een landelijke organisatie voor mensen met kanker in het hoofd-halsgebied en hun naasten. Eén van de dingen die zij doen is belangenbehartiging voor mensen die getroffen zijn door hoofd- of halskanker. Dit wordt gedaan door met verschillende partijen in de zorg, zoals verzekeraars en artsen, te overleggen. Ook is PVHH betrokken bij het opstellen van richtlijnen. Dit alles doen zij vanuit het patiëntperspectief.

Lotgenotencontact

Vereniging HOOFD-HALS zet zich daarnaast in voor lotgenotencontact. Je ontmoet lotgenoten op bijeenkomsten in de districten, de Landelijke Ontmoetingsdag, op Facebook, bij sportactiviteiten of tijdens vrijwilligerswerk voor de patiëntenvereniging HOOFD-HALS.

Voorlichting voor patiënten met hoofd- halskanker

PVHH werkt aan voorlichting voor patiënten met tumoren in het hoofdhalsgebied met vrijwilligers die dikwijls zelf lotgenoot zijn. Zij geven ondersteuning en voorlichting aan patiënten die deze operatie nog moeten ondergaan, zowel vóór als na de operatie. Want naast alle gevolgen van kanker en/of de behandeling ervan, kent hoofd- of halskanker extra complicaties. Zo kan het gebeuren dat je problemen ondervindt met eten of praten. Of dat praten zelfs helemaal niet meer lukt omdat stembanden zijn verwijderd, en dat er daarom geoefend moet worden met een stemprothese.