Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Prostaatkanker

Prostaatkankerstichting

Prostaatkankerstichting is dé patiëntenorganisatie voor mannen met prostaatkanker en naasten. Zij behartigen belangen, bieden lotgenotencontact en stimuleren wetenschappelijk onderzoek.

Prostaatkankerstichting is dé patiëntenorganisatie voor mannen met prostaatkanker en hun naasten. Zij behartigen de belangen van mannen met prostaatkanker en naasten, bieden lotgenotencontact en stimuleren wetenschappelijk onderzoek.

Belangenbehartiging Prostaatkankerstichting

Prostaatkankerstichting vindt dat alle prostaatkankerpatiënten gelijkwaardige toegang moeten hebben tot de állerbeste (geconcentreerde) zorg in expertcentra om zo voor alle mannen met prostaatkanker de beste resultaten te bereiken inzake overleving en kwaliteit van leven. Met deze visie gaat de stichting in gesprek met het zorgveld om met elkaar de zorg voor mannen met prostaatkanker te organiseren, te optimaliseren en toekomstbestendig te maken. Ook wordt er met zorgaanbieders en verzekeraars gepraat over verbetering van zorg en het toegankelijker maken van zorg.

Lotgenotencontact voor mannen met prostaatkanker

De vrijwilligers van Prostaatkankerstichting zijn ervaringsdeskundig op het gebied van prostaatkanker en beschikken over een omvangrijke databank. Zij kunnen je inzicht geven in de mogelijkheden en beperkingen van leven met prostaatkanker als waardevolle aanvulling op het contact met je arts. De ervaringsdeskundigen zijn telefonisch, per mail en in persoon bereikbaar. Een team van ongeveer 20 mannen en 3 vrouwen is beschikbaar voor vragen en een luisterend oor. De vrouwen hebben ervaring met problemen waar partners tegenaan kunnen lopen. Er worden ook voorlichtingsavonden en lotgenotenbijeenkomsten (regionaal) georganiseerd.

Stimuleren van wetenschappelijk onderzoek

De gezondheidszorg ontwikkelt zich steeds meer naar marktgerichte zorg. Daarin speelt de rol van organisaties die patiënten vertegenwoordigen een belangrijke rol. Zo ook Prostaatkankerstichting. De organisatie stimuleert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe medicijnen, behandelingen en diagnosetechnieken.