Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Mensen met darmkanker

Stichting Darmkanker Nederland

Stichting Darmkanker is er voor de 80.000 mensen in Nederland die leven met darmkanker of de gevolgen daarvan. De stichting helpt hen grip te krijgen met betrouwbare informatie, contact met ervaringsdeskundigen en door zich hard te maken voor betere (na)zorg. Met als doel dat iedere darmkankerpatiënt de juiste behandeling krijgt én een lang(er) en beter leven heeft.

Betrouwbare informatie 

Via de website, sociale media én via zorgprofessionals deelt Stichting Darmkanker betrouwbare, actuele informatie in begrijpelijke taal. Ze biedt mensen antwoorden op hun vragen, in welke fase van het proces zij zich ook bevinden. Van diagnose tot behandeling, van herstel tot leven met de gevolgen van darmkanker, en óók als geen genezing mogelijk is. 

Lotgenotencontact en ervaringsverhalen 

Contact met anderen die hetzelfde meemaken of hebben meegemaakt, is van onschatbare waarde. Stichting Darmkanker biedt gesprekken met een ervaringsdeskundige voor herkenning, steun en advies. Online praten over gevoelens en ervaringen kan in de besloten Facebookgroepen Praten over Darmkanker en Darmkanker voor Naasten. En op de website staan herkenbare ervaringsverhalen, waarin de geïnterviewden vertellen hoe zij met bepaalde gevoelens en problemen omgaan.

Samen Beslissen 

Belangrijk onderdeel van de informatievoorziening zijn video’s waarin onderzoeken en behandelingen op een eenvoudige manier worden uitgelegd. Patiënten hebben die informatie nodig om mee te kunnen beslissen over hun leven en wat voor hun de beste zorg is. Daarom draagt de stichting ook bij aan trajecten om Samen Beslissen makkelijker te maken.

Betere zorg 

De zorg voor mensen met darmkanker kan en moet beter. Stichting Darmkanker zet zich daar op verschillende manieren voor in. Ze draagt met een team van ervaringsdeskundigen bij aan wetenschappelijk onderzoek en innovaties op het gebied van darmkankerzorg. Ook werkt de stichting met verschillende organisaties aan betere voor- en nazorg rondom operaties en behandelingen.