Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Jongeren en kanker

Stichting Jongeren en Kanker

Stichting Jongeren en Kanker (SJK) is er voor jonge mensen tussen 18 en 39 jaar die geconfronteerd zijn met kanker. SJK wil dat jongeren die te maken krijgen met kanker niet worden gezien als patiënt, maar als mens.

Stichting Jongeren en Kanker (SJK) is er voor jonge mensen tussen 18 en 39 jaar, die geconfronteerd zijn met kanker als patiënt of naaste. De stichting streeft naar een wereld waarin jongeren die te maken krijgen met kanker niet alleen worden gezien als kankerpatiënt, maar waar het draait om wie zij zijn als mens, waar gekeken wordt naar wat zij nodig hebben en bovenal naar het moois wat zij de wereld te bieden hebben.

Belangenbehartiging en informatievoorziening

Naast het organiseren van lotgenotencontact, is Jongeren en Kanker actief in informatievoorziening en belangenbehartiging. Jongeren met kanker krijgen met andere zaken te maken dan volwassenen of ouderen. Op hun site vind je veel informatie over diverse onderwerpen. Je vindt er ook een activiteitenkalender en een blog met ervaringsverhalen en nieuwsberichten. In het JK magazine vind je nieuws, achtergrondinformatie en ervaringsverhalen. Het magazine wordt gemaakt voor jongeren met kanker, dóór jongeren met kanker.

Lotgenotencontact en activiteiten

Jongeren en Kanker brengt lotgenoten met elkaar in contact en biedt ze een moment van rust. Zo kunnen zij hun ervaringen delen en elkaar steun bieden. De stichting organiseert daartoe speciale weekenden voor jongeren met kanker en/of hun naasten, zoals het jaarlijkse relaxweekend. Hier brengt SJK de jongeren met elkaar in contact en organiseren zij diverse activiteiten.