Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Zaadbalkanker

Stichting Zaadbalkanker

Stichting Zaadbalkanker biedt up-to-date informatie over zaadbalkanker, lotgenotencontact en behartigt de belangen van zaadbalkankerpatiënten en hun naasten.

In 1996 is Stichting Kernzaak opgericht. In 2010 kreeg deze stichting een nieuwe naam: Stichting Zaadbalkanker. De naamsverandering maakt in een keer duidelijk waar de stichting voor staat. Stichting Zaadbalkanker biedt up-to-date informatie over zaadbalkanker, lotgenotencontact en behartigt de belangen van zaadbalkankerpatiënten en hun naasten.

Belangenbehartiging voor mensen met zaadbalkanker en hun naasten

Stichting Zaadbalkanker behartigt de belangen van patiënten met zaadbalkanker. Zo neemt de stichting regelmatig deel aan projecten om de zorg in ziekenhuizen te verbeteren.

Lotgenotencontact voor mannen met zaadbalkanker

Een of twee keer per jaar organiseert de stichting landelijke informatiedagen. Hier vertellen experts en ervaringsdeskundigen over een bepaald thema. Hiernaast is er ruimschoots de gelegenheid om anderen te ontmoeten in een informele sfeer. Soms is het prettig om ervaring en kennis uit te wisselen met iemand die precies weet wat je doormaakt, zonder dat je eerst van dingen uit hoeft te leggen. Het is ook mogelijk om buiten deze dagen met een lotgenoot te praten. De stichting zorgt er dan voor dat het contact gelegd wordt.

Informatie over zaadbalkanker

Stichting Zaadbalkanker geeft voorlichting aan mannen met zaadbalkanker en hun naasten. De Stichting geeft ook voorlichting aan personen en instanties die direct en/of indirect bij de behandeling van zaadbalkanker betrokken zijn, zoals verpleegkundigen, behandelcentra, verzekeringsmaatschappijen en medici. Het doel hiervan is de zorg rondom de patiënt tijdens en ook ver na de diagnose zaadbalkanker te verbeteren.

Op de website van Stichting Zaadbalkanker is veel informatie te vinden over diverse zaadbalkanker-gerelateerde onderwerpen. In het online magazine Zaadbalkanker Online - een abonnement hierop is gratis - biedt de stichting maandelijks nieuws, achtergrondinformatie en interviews over zaadbalkanker. De stichting heeft ook een boek ontwikkeld: Zaadbalkanker – Feiten en ervaringen. Een boek voor lotgenoten en betrokkenen.