Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Kinderkanker

Vereniging Kinderkanker Nederland

Vereniging Kinderkanker Nederland is er voor iedereen die met kinderkanker te maken heeft (gehad). Niet alleen tijdens de behandeling, maar ook daarna.

Onze leden zijn ouders, kinderen, jongeren, broers en zussen, survivors en grootouders; ieder met een eigen verhaal. Over verschillende diagnoses. Over kinderen van alle leeftijden. Over behandeling, genezen zijn of niet beter kunnen worden. Over verlies en rouw. Over volwassen survivors. Geen verhaal is hetzelfde, maar altijd voelbaar is de rode draad van verbondenheid.

Belangenbehartiging

Vereniging Kinderkanker Nederland behartigt de belangen van gezinnen met een kind met kanker bij zorgverleners, de overheid en politiek, zorgverzekeraars en de farmaceutische industrie. Vereniging Kinderkanker Nederland wil de zorg, nazorg en kwaliteit van leven van kinderen met kanker en hun gezin verbeteren. De vereniging denkt mee in onderzoek naar (nieuwe) behandelingen, het zogenaamde (vroeg-)klinische onderzoek en de informatie hierover voor ouders en kinderen. Ook verzamelen zij ervaringen van gezinnen met het doel het geheel te verbeteren. Vereniging Kinderkanker Nederland is partner van de Stichting Kinderoncologie Nederland (SKION) en is mede-eigenaar en mede-oprichter van het Prinses Máxima Centrum.

Lotgenotencontact

De vereniging brengt (groot)ouders, broers en zussen van kinderen met kanker met elkaar in contact. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden: gespreksgroepen, inloopuren, familiedagen, thema-avonden, gezinsactiviteiten en kampen. Ook biedt Vereniging Kinderkanker Nederland tijdens symposia de mogelijkheid om ervaringen te delen: iemand die begrijpt wat je doormaakt, die aan een half woord genoeg heeft, kan enorm veel steun bieden. Naast deze mogelijkheden biedt de vereniging ook telefonische hulplijnen aan en contact via social media.

Informatievoorziening door Vereniging Kinderkanker Nederland

Op de website van de organisatie staat veel informatie over kanker bij kinderen. In de webwinkel vind je informatiefolders, brochures, boeken en beeldmateriaal. Twee keer per jaar wordt een symposium georganiseerd. Deze is bedoeld voor ouders en professionals en heeft altijd een thema. Een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van een kind - zowel voor kennis en vaardigheden als het sociale en emotionele aspect - is het naar school gaan. Dat geldt net zo goed voor kinderen met kanker. Daarom is op de website een extra onderdeel voor leerkrachten, met handvatten voor communicatie, omgaan met het zieke kind en klasgenoten.