Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

  • Nieuws
    • 06 apr. 2023
    • 5 min

Digitaal contact met je arts over kanker, wat vind jij?

Vandaag, 6 april, opent NFK de nieuwe Doneer Je Ervaring-peiling ‘Digitaal contact met je arts over kanker, wat vind jij?’. De uitkomsten van deze vragenlijst dragen bij aan het op een goede manier inrichten van digitale communicatie tussen zorgverleners en mensen die leven met kanker.

Deze vragenlijst is voor alle mensen van 18 jaar en ouder die kanker hebben of hadden. Ook als je geen ervaring hebt met beeldbellen, e-consult of apps bij kanker kun je meedoen.

Waar gaat deze vragenlijst over?

In deze vragenlijst gaan de vragen over een gesprek met je arts hebben via beeldbellen, contact met je arts hebben via een ‘e-consult’ en via je smartphone, tablet of ander apparaat jouw gezondheid bijhouden en die informatie eventueel delen met je ziekenhuis.

We horen graag jouw ervaring én jouw mening over deze onderwerpen. Wil je die delen?

In de vragenlijst is het invullen van je naam niet nodig, dus wij weten niet welke antwoorden je geeft. Het invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten.

Waarom deze vragenlijst? 

De zorg in ziekenhuizen verandert. Zo kunnen afspraken steeds vaker vanuit je eigen woonkamer plaatsvinden, bijvoorbeeld via beeldbellen. Ook kun je apps op je smartphone of tablet gebruiken om je gezondheid bij te houden. Ziekenhuizen vragen ons als kankerpatiëntenorganisaties wat (ex-)kankerpatiënten van deze nieuwe ontwikkelingen vinden. Vandaar dat we er een vragenlijst over hebben gemaakt.

De vragenlijst staat open tot 20 april. De resultaten worden op 20 juni gedeeld op doneerjeervaring.nl en nfk.nl.

Initiatiefnemers 

Dit is een vragenlijst van de kankerpatiëntenorganisaties die samenwerken binnen de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Ook onderzoekers van het Amsterdam UMC dachten mee. Zij doen onderzoek naar het delen van gezondheidsinformatie via ‘wearables’ zoals een smartwatch.