Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

  • Nieuws
    • 09 okt. 2019
    • 5 min

Mirjam van Belzen in Oncologica: ‘Maak late gevolgen van kanker bespreekbaar’

In de Oncologica van september 2019 staat een artikel van Mirjam van Belzen over ons onderzoek naar de late gevolgen van kanker. Mirjam is belangenbehartiger Kwaliteit van Leven bij NFK.

In de Oncologica van september 2019 staat een artikel van Mirjam van Belzen over ons onderzoek naar de late gevolgen van kanker. Mirjam is belangenbehartiger Kwaliteit van Leven bij NFK. “Wij vinden dat iedere (ex-)kankerpatiënt tijdens en na de behandeling volwaardig mee moet kunnen doen in onze maatschappij. Kanker overleven moet hand in hand gaan met een goede kwaliteit van leven.”

In het artikel besteedt Mirjam aandacht aan ons Doneer Je Ervaring-onderzoek onder meer dan 3600 (ex-)kankerpatiënten over de late gevolgen van kanker. In het onderzoek vroegen wij in hoeverre (ex-)kankerpatiënten late gevolgen van (de behandeling van) kanker ervaren, hoe ze hiermee omgaan en hoe hun omgeving reageert. Het bleek dat vermoeidheid (68%) met stip op nummer één staat als laat gevolg van kanker. Daarna volgen verminderde lichamelijke conditie (54%), seksuele problemen (44%), concentratieproblemen (40%) en geheugenproblemen (37%).

Download het volledige artikel uit Oncologica hier:

Oncologica is een tijdschrift gericht op verpleegkundigen in de oncologie. Het wordt uitgegeven door V&VN Oncologie, een afdeling binnen de beroepsvereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland.