Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

  • Nieuws
    • 22 sep. 2022
    • 5 min

NFK Congres 2022

Het eerste NFK Congres is een feit! Op zaterdag 17 september mochten wij collega’s en vrijwilligers van kankerpatiëntenorganisaties, collega’s van onze partnerorganisaties en koepel NFK verwelkomen in Hotel Theater Figi in Zeist. Het was een dag van ontmoeting én inspiratie.

NFK directeur-bestuurder Arja Broenland opende het congres. Zij blikte in haar toespraak terug op het ontstaan én de ontwikkeling van NFK door de jaren heen. Ook Johan van de Gronden, bestuurder van KWF, was aanwezig. Hij blikte vooruit en gaf inzicht in de nieuwe koers die KWF is ingeslagen. Na dit eerste plenaire deel gingen de inspiratiesessies van start. Men kon kiezen om deel te nemen aan één van de volgende sessies: Doneer Je Ervaring - DJE in je DNA en Kennisagenda - wat kan het jouw achterban brengen?.

In het tweede plenaire deel vertelde Irene Dingemans, programmaleider kwaliteit van zorg NFK, over de mijlpalen die we tot nu toe samen bereikt hebben op het gebied van expertzorg en transparantie en blikte met ons terug op de afgelopen jaren. Mariska Koster, oud-longarts en ervaringsdeskundige, deelde met ons hoe zij zich hard maakt voor het perspectief van de patiënt vanuit haar rollen als patiënt, medisch specialist en van verzekeraar. Ronde twee van de inspiratiesessies bestond uit: Geneesmiddelen en diagnostiek in de oncologie: toegankelijk en betaalbaar?, Kanker & seksualiteit - kwetsbaarheid in privégesprekken en Kanker.nl - menukaart voor samenwerking.