Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

  • Nieuws
    • 08 jan. 2024
    • 5 min

NFK start campagne om Doneer Je Ervaring-panel te laten groeien

Doneer Je Ervaring is het panel van en voor kankerpatiënten in Nederland. NFK lanceert vandaag een wervingscampagne met als doel het panel te verrijken en verbreden, om zo nog representatievere peilingen te kunnen uitvoeren. De campagneboodschap is ‘Wil jij het leven met kanker verbeteren, voor jezelf en anderen? Doneer dan je ervaring’.

Doneer Je Ervaring is een peilingsinstrument waarmee NFK en de 21 aangesloten kankerpatiëntenorganisaties via online vragenlijsten ervaringen, behoeften en meningen ophalen van mensen die leven met kanker. Mensen met een verhoogd risico op kanker door erfelijke of familiaire aanleg behoren ook tot de doelgroep. De uitkomsten van de Doneer Je Ervaring-peilingen geven richting aan de belangenbehartiging van de kankerpatiëntenorganisaties die samenwerken binnen NFK.

De campagne heeft als doel het panel te vergroten en de representativiteit van de peilingen te verbeteren, door (ex-)kankerpatiënten uit de hele samenleving te bereiken.

Anke Vervoord, directeur-bestuurder van NFK, is blij met de campagne: “Doneer Je Ervaring is een prachtig panel en helpt ons al jaren om de stem van de patiënt op alle relevante plekken gedegen te kunnen laten horen. Echter, het is een gegeven dat er ruim 900.000 mensen in Nederland zijn die leven met of na kanker. Met zo’n 5.000 huidige panelleden en de achterbannen van onze patiëntenorganisaties, is er nog veel potentieel. Immers, ieders ervaring telt. Door een groter en inclusiever panel kunnen we de belangen van al die (ex-)kankerpatiënten in Nederland nog beter en gerichter behartigen. Tegelijkertijd zien we dat Doneer Je Ervaring ook voorziet in een behoefte bij patiënten. Zij vinden het fijn om (anoniem) eigen ervaringen te kunnen delen en zich daarin gehoord te voelen. Dat gunnen we alle mensen die leven met kanker”.

Als lid van Doneer Je Ervaring ontvang je zo’n vier keer per jaar een online vragenlijst per mail. Hiermee onderzoeken we wat kanker met je doet of hoe je de zorg ervaart. In de vragenlijsten hoef je je naam niet te noemen. Doordat mensen met kanker hun ervaringen delen, kan NFK zich sterk maken voor de ruim 850.000 kankerpatiënten in Nederland. Samen veranderen we het leven met kanker. Aanmelden kan via doneerjeervaring.nl.

Van 8 januari tot 26 maart 2024 zijn de campagne-uitingen zichtbaar op Facebook en Instagram. In de maand februari wordt de campagne offline ondersteund door informatievideo’s op wachtkamerschermen in huisartsenpraktijken verdeeld over het land.

Deze campagne is tot stand gekomen in samenwerking met Café Society, Savvy, G2K en Bastiaan Heus en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door een donatie van Roparun.

Meer informatie over eerdere peilingen en de resultaten daarvan vind je op doneerjeervaring.nl.