Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

  • Nieuws
    • 22 dec. 2020
    • 5 min

Nieuwe informatie over schone lei-regeling ex-kankerpatiënt op nfk.nl

Vanaf vandaag staat alle informatie over de schone lei-regeling op nfk.nl. Deze regeling gaat per 1 januari 2021 in. Vanaf dan hoeven ex-kankerpatiënten die tien jaar kankervrij zijn bij de aanvraag van een overlijdensrisico- of uitvaartverzekering onder de zogenaamde vragengrens niet meer te melden dat ze kanker hebben gehad.

Voor mensen die bij de diagnose jonger dan 21 jaar waren, gaat een termijn van vijf jaar gelden. Daarnaast geldt er voor een aantal kankersoorten een kortere termijn dan tien jaar. Deze diagnoses zijn opgenomen in een termijnentabel, die je vanaf vandaag op onze website vindt. Je vindt hier ook algemene informatie over de schone lei-regeling en krijgt meer uitleg over de eerdergenoemde vragengrens. Daarnaast hebben we een aantal veelgestelde vragen onder elkaar gezet, zoals ‘Hoe weet ik of ik onder de regeling val?’ en ‘Ik heb erfelijke aanleg voor kanker, val ik onder deze regeling?’. Daarnaast zijn we via het Meldpunt Overlijdensrisico- en uitvaartverzekering benieuwd naar jouw ervaringen rondom het aanvragen van een dergelijke verzekering.

Naast de informatie over de regeling, hebben we ook de pagina’s met algemene tips en veelgestelde vragen over het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering als je kanker hebt (gehad) geüpdatet.

Nieuwsberichten

In de media

Blog