Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

  • Nieuws
    • 15 mrt. 2022
    • 2 min

Overzichtskaart werk en kanker gepresenteerd

Op de Nationale Kanker en Werkdag is de Overzichtskaart werk en kanker gepresenteerd. Deze kaart geeft antwoord op belangrijke vragen rondom kanker en werk, uitgesplitst naar ziektefase.

Op de kaart staan vragen als: Wie kan me ondersteunen bij blijven werken tijdens mijn behandeling? Hoe communiceer ik met mijn werkomgeving over mijn ziekte? Wat zijn mijn rechten en plichten rond verzuim en re-integratie? Betrouwbare antwoorden vinden op deze en andere vragen kan een flinke zoektocht zijn in een woud van online informatie. De Overzichtskaart helpt hierbij.

De kaart is een initiatief van de Groep Werk & Kanker, de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) en AbbVie, in samenwerking met De Argumentenfabriek. Elf deskundigen hebben tijdens vier denksessies de belangrijkste vragen over werk en kanker per ziektefase in kaart gebracht, bondige antwoorden geformuleerd, en betrouwbare bronnen voor meer informatie verzameld.

De Overzichtskaart werk en kanker is te vinden op de website van het Kenniscentrum Kanker & Werk. Patiënten kunnen deze kaart gebruiken vanaf de diagnose kanker tot en met de re-integratie. De kaart is gemaakt voor werknemers, ondernemers en zzp'ers, en mensen met een WW-, Ziektewet- of WIA-uitkering. Zorgverleners kunnen de kaart in de spreekkamer gebruiken om patiënten te ondersteunen.