Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

  • Webinar
    • 14 jan. 2021

Keuzes bij kanker: nieuwe inzichten en de veranderende rol van de huisarts

De afdeling huisartsgeneeskunde van het UMC Utrecht en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) organiseerden voor huisartsen en andere geïnteresseerden een onafhankelijk en geaccrediteerd webinar over de veranderende rol van de huisarts bij kanker.

Inhoud webinar

De ontwikkelingen in de oncologie gaan snel. De rol van de huisarts is hierbij van toenemend belang. Dit webinar geeft inzicht in de laatste ontwikkelingen in wetenschap en praktijk, en de behoeften en ervaringen van kankerpatiënten. We bespreken de veranderende rol van de huisarts bij diagnostiek en bij keuze voor behandeling en ziekenhuis, met als doel de dagelijkse praktijk verder te verbeteren.

Webinar

Betekenisvolle keuze-informatie

NFK wil graag dat huisartsen patiënten met de diagnose kanker ondersteunen bij het maken van een passende therapiekeuze. Daar hoort ook een passend ziekenhuis bij. NFK zet zich in voor transparante, betekenisvolle informatie over de kwaliteit van zorg. Met openbare, betekenisvolle keuze-informatie kunnen patiënten het ziekenhuis kiezen dat het beste past bij hun vorm van kanker en hun persoonlijke situatie.