Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Voor patiënten

De Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) is de koepel van 21 kankerpatiëntenorganisaties. Elke kankerpatiëntenorganisatie maakt zich sterk voor patiënten met (een) bepaalde vorm(en) van kanker of de gevolgen daarvan. De koepel behartigt de algemene belangen en ondersteunt de aangesloten organisaties. Samen komen wij op voor de belangen van álle mensen die kanker hebben (gehad), hun naasten en mensen met een erfelijke aanleg voor kanker.

Wij horen hun stem onder meer via ons patiëntenpanel Doneer Je Ervaring. Deze stem laten wij horen in de politiek, de media, de zorg, de wetenschap en bij verzekeraars. Daarnaast werken we met verschillende partijen samen in projecten en programma's om de kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven voor mensen die kanker hebben (gehad) te verbeteren. Lees meer over de samenwerkingspartners van NFK.

Vind jouw kankerpatiëntenorganisatie

Lees meer over de aangesloten organisaties en bekijk hoe zij jou op weg kunnen helpen met informatie, lotgenotencontact en belangenbehartiging. 

Doneer Je Ervaring

Zet jouw kennis over en ervaring met kanker in voor een beter leven en betere zorg voor mensen die kanker hebben (gehad).

Doneer Je Ervaring is een instrument waarmee NFK en de 21 aangesloten kankerpatiëntenorganisaties (KPO’s) via online vragenlijsten ervaringen, behoeften en meningen ophalen van mensen die kanker hebben (gehad), hun naasten en soms ook van zorgverleners. Mensen met een verhoogd risico op kanker door erfelijke of familiaire aanleg behoren ook tot de doelgroep. De uitkomsten van de Doneer Je Ervaring-peilingen geven richting aan de belangenbehartiging van de kankerpatiëntenorganisaties die samenwerken binnen NFK.

Kanker.nl

Als je te maken hebt met kanker, leef je in een wereld waar je niet voor hebt gekozen. Maar waar je wel je weg moet vinden. Op kanker.nl vind je informatie, hulp en lotgenoten. Het platform kanker.nl is er voor iedereen die met kanker te maken krijgt: patiënten, (ex-)patiënten en hun naasten.