Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

  • Vacature
    • 28 november 2023

Social Media Coördinator Patiëntenplatform Sarcomen

Wie zijn wij?

Patiëntenplatform Sarcomen richt zich op (ex-)patiënten met een sarcoom en hun naasten. Ook ondersteunen wij patiënten met andere zeldzame tumoren die door sarcoomspecialisten worden behandeld. Sarcomen zijn een heterogene groep zeldzame kankers van bot en weke delen.

Patiëntenplatform Sarcomen is in 2017 ontstaan uit 3 bestaande patiëntenorganisaties. Vervolgens is het werkterrein verder verbreed met de toevoeging van nieuwe patiëntencategorieën.

De afgelopen jaren heeft Patiëntenplatform Sarcomen kans gezien zich te profileren als een (internationaal) actieve, inhoudelijk sterke patiëntenorganisatie voor sarcomen.

Onze sociale media uitdaging

Het is belangrijk dat sarcomen meer bekendheid krijgen. Niet alleen bij het grote publiek, maar bij zorgverleners is het belangrijk sarcomen onder de aandacht te brengen. Het tijdig herkennen van sarcomen is immers essentieel voor een goede behandeling en overleving. Momenteel leeft 50% van de sarcoompatiënten na 5 jaar nog. Een overlevingskans die de afgelopen jaren nauwelijks is verbeterd.

Wie zoeken wij?

Social media is een belangrijk communicatiekanaal voor onze patiëntenorganisatie. Wij zijn op zoek naar een social media coördinator die ongeveer een dag per maand wil besteden aan het coördineren en plaatsen van diverse campagnes.

Dat houdt in dat je betrokken bent bij het plannen van diverse campagnes. Dat je - In samenwerking met andere vrijwilligers - beeldmateriaal en teksten verzamelt en inplant voor de verschillende social media kanalen.

Wil jij iets betekenen voor mensen met een zeldzame kanker, ben jij die social media wizard en heb jij wel een aantal uren per maand over?

Neem dan contact op met secretaris@patientenplatformsarcomen.nl.

Sarcoompatiënten verdienen meer aandacht!