Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Projecten

NFK brengt het patiëntperspectief in bij verschillende projecten van stakeholders. We laten de stem van kankerpatiënten horen op plekken die er toe doen. 

Deze pagina is nog niet volledig. Laatste update: 23 april 2024.

Betekenisvolle keuze-informatie

We ontwikkelden een systematiek om uiteindelijk te komen tot betekenisvolle ziekenhuiskeuze-informatie voor mensen met kanker. De daadwerkelijke keuze-informatie bestaat uit beschrijvingen van ziekenhuizen inzake hun expertise in een bepaalde kankersoort.

FORCE

FORCE is een grote samenwerking tussen onderzoekers, artsen en patiënten. Samen willen wij de kennis over zeldzame kankers vergroten. Het doel is patiënten met een zeldzame kanker eerder opsporen, de behandeling verbeteren en patiënten met een zeldzame kanker in contact brengen op subtype niveau.

Heruitgifte van orale oncolytica

Patiënten die antikankermedicijnen gebruiken houden soms medicatie over. Bijvoorbeeld na stoppen van behandeling door bijwerkingen of het wisselen van medicijnen. Op dit moment worden deze dure, ongebruikte medicijnen vernietigd. Om deze verspilling tegen te gaan heeft het Radboudumc eerder onderzocht of teruggebrachte medicijnen nog van goede kwaliteit zijn en opnieuw versterkt kunnen worden. Die eerste proef is geslaagd en wordt daarom verder uitgebreid. 

Transparante oncologische netwerkzorg

In opdracht van de Tweede Kamer en VWS werkten de kankerpatiëntenorganisaties onder de vlag van NFK toe naar transparantie van oncologische netwerkzorg voor mensen met kanker.