Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

  • Nieuws
    • 14 dec. 2022
    • 5 min

Arja Broenland stopt in voorjaar 2023 als directeur-bestuurder NFK

In het voorjaar van het nieuwe jaar stopt Arja Broenland als directeur-bestuurder van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Zij is sinds 2015 verbonden aan NFK.

Arja Broenland kijkt terug op acht mooie jaren bij NFK: ‘We zijn een krachtige koepel geworden met gezag in het zorgveld. NFK heeft stevige samenwerkingen opgebouwd met partners op belangen die we delen. Natuurlijk is het soms moeilijk geweest om met zoveel verschillende organisaties in een complexe omgeving te bewegen naar een stip op de horizon. Maar het is ons gelukt.

Als federatie van kankerpatiëntenorganisaties hebben we een grote professionaliseringsslag gemaakt, waarbij samenwerking en solidariteit voorop bleven staan. We zijn er voor alle mensen die leven met en na kanker, naasten en mensen met een erfelijke aanleg of predispositie voor kanker en daar ben ik trots op.

Wat ik na NFK ga doen weet ik nog niet, maar het is voor mij tijd voor iets nieuws. Tot die tijd zal ik me blijven inzetten voor NFK, want er ligt een grote maatschappelijke opdracht voor de oncologische zorg, waar NFK een stevige bijdrage aan levert. Dit doe ik samen met de bevlogen mensen, medewerkers en vrijwilligers, die NFK vormen'.

Peter Hustinx, voorzitter Raad van Toezicht NFK: ‘Arja Broenland heeft zich laten kennen als een uitstekende bestuurder die ook in moeilijke situaties koers wist te houden en met passie, tact én overtuigingskracht toewerkte naar het beste voor NFK, haar leden en hun doelgroepen. Het belang van de patiënt stond hierbij altijd centraal. De Raad van Toezicht heeft veel respect en waardering voor wat zij in de afgelopen jaren met haar team en in samenwerking met diverse partners tot stand heeft gebracht. NFK beschikt zodoende over een sterke uitgangspositie om nieuwe uitdagingen het hoofd te bieden.’

Het proces voor de invulling van de functie wordt zo spoedig mogelijk opgestart. Afhankelijk van het verloop van de wervingsprocedure, wordt een exacte datum voor het vertrek van Arja Broenland bepaald en bekendgemaakt.