Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

  • Nieuws
    • 16 mrt. 2020
    • 5 min

Beleid NFK ten aanzien van het coronavirus

NFK hanteert strenge maatregelen rondom het coronavirus voor haar medewerkers en vrijwilligers.

NFK bekijkt de situatie per dag. Wanneer er wijzigingen in de richtlijnen zijn, vermelden we dit hier.

Beleid vanaf 16 maart
NFK wil mensen met een kwetsbare gezondheid, medische professionals en het zorgsysteem beschermen en helpen de verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Daarom werken de medewerkers en vrijwilligers van NFK en de kankerpatiëntenorganisaties met ingang van 16 maart thuis. NFK is tussen 16 maart en 6 april alleen via e-mail te bereiken. Vergaderingen of bijeenkomsten komen te vervallen of worden omgezet in telefonisch, e-mail of videocontact. Onze medewerkers nemen hierover contact met je op.

We denken aan alle medische professionals en zorgorganisaties die tot het uiterste gaan in hun zorg voor coronapatiënten en maatregelen om verspreiding te komen. Hun inzet verdient diep respect en dank.

Informatie voor patiënten
Voor de veiligheid van (kwetsbare) kankerpatiënten kunnen consulten worden omgezet naar telefonische of e-consulten. Je krijgt hierover bericht van je ziekenhuis. Planbare zorg wordt in veel ziekenhuizen uitgesteld vanwege het grote beslag op zorgcapaciteit. Als dat voor jou van toepassing is krijg je daarover bericht van je ziekenhuis. Voor informatie die betrekking heeft op een specifieke kankersoort, verwijzen we door naar onze aangesloten kankerpatiëntenorganisaties. Indien zij verdere informatie beschikbaar hebben, vermelden zij dit op hun website.