Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

  • Nieuws
    • 13 okt. 2020
    • 5 min

Drie vragen om te stellen als je behandeling, onderzoek of afspraak wordt uitgesteld of afgezegd

Behandeling, onderzoek of afspraak uitgesteld of afgezegd? Stel deze 3 vragen! NFK zet zich samen met de kankerpatiëntenorganisaties in om te zorgen dat de zorg voor mensen met kanker, ondanks corona, zo goed mogelijk door kan blijven gaan.

Als in jouw ziekenhuis veel COVID-19-patiënten komen, kan het zijn dat jouw kankerbehandeling niet volgens plan verloopt. NFK zet zich samen met de kankerpatiëntenorganisaties in om te zorgen dat de zorg voor mensen met kanker, ondanks corona, zo goed mogelijk door kan blijven gaan.

Drie vragen

Om je extra te ondersteunen in deze tijden van corona, hebben we drie vragen voor je geformuleerd die je kunt stellen wanneer je te horen krijgt dat een behandeling, onderzoek of afspraak wordt afgezegd of verplaatst.

  1. Kan ik mijn arts telefonisch spreken?
  2. Wat gebeurt er met mijn kanker als ik moet wachten?
  3. Waar kan ik wel terecht?
    Als het voor jou niet goed voelt om te wachten, vraag dan of jouw arts je kan doorsturen naar een ander ziekenhuis dat gespecialiseerd is in jouw kanker en waar jij nu wel geholpen kan worden. Voor advies over waar je het snelst terecht kunt, kun je ook contact opnemen met je zorgverzekeraar.

Door vragen zoals deze te stellen in je gesprek met je zorgverleners kun je meer duidelijkheid over jouw situatie krijgen. Twijfel je, heb je andere vragen of wil je in contact komen met lotgenoten? Neem dan contact op met een van de kankerpatiëntenorganisaties.

NFK zet zich in voor optimale kankerzorg

Uiteraard hopen wij dat patiënten deze vragen niet hoeven te stellen en dat hun behandelingen, operaties en (na)controles verlopen zoals gepland. Tot nu toe lijkt dat ook het geval. Ondertussen doen wij er, samen met de aangesloten kankerpatiëntenorganisaties, achter de schermen alles aan om ervoor te zorgen dat de kankerzorg – ondanks de toenemende druk op de zorg – niet wordt afgeschaald. Een voorbeeld hiervan is de oproep aan de overheid die wij 14 oktober jl. deden om maatregelen te treffen.