Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

  • Nieuws
    • 09 jan. 2020
    • 5 min

Eerste wetenschappelijke publicaties van Doneer Je Ervaring-resultaten

Voor het eerst zijn de resultaten van twee Doneer Je Ervaring-peilingen gepubliceerd in een internationaal wetenschappelijk tijdschrift (Supportive Care in Cancer, 3 januari 2020). Deze publicaties zijn tot stand gekomen dankzij een samenwerking van NFK met onderzoekers van het LUMC, UMCG en IKNL.

De publicaties zijn goed nieuws, want het zorgt ervoor dat de Doneer Je Ervaring-resultaten beschikbaar zijn voor onderzoekers en zorgverleners wereldwijd. Op deze manier kan iedereen leren van de ervaringen van (ex-)kankerpatiënten in Nederland.

Op DoneerJeErvaring.nl verzamelen wij door middel van vragenlijsten de ervaringen van patiënten en naasten in Nederland. Hierdoor krijgen wij een beeld van wat er goed gaat en wat er beter kan. De resultaten van de peilingen delen wij o.a. met zorgverleners, politici en de media. Wij zijn trots dat er nu twee peilingen gepubliceerd zijn, en bedanken de onderzoekers voor de mooie samenwerking en alle (ex-)kankerpatiënten die onze vragenlijsten hebben ingevuld!

De peilingen die gepubliceerd zijn, zijn Kanker en Seks (2017) en Als je niet meer beter wordt (2018).
Hieronder vind je de links naar de Engelse samenvatting van de publicatie:

Vertel wat kanker met je doet, en verbeter je eigen leven en dat van anderen! Word lid van het Doneer Je Ervaring-panel en ontvang de vragenlijsten per mail.