Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

  • Nieuws
    • 04 jun. 2024
    • 2 min

Herman de Haan per 1 juni nieuwe voorzitter Raad van Toezicht

Herman de Haan is per 1 juni als voorzitter van de Raad van Toezicht benoemd. Hij volgt Peter Hustinx op.

"We zijn erg blij dat Herman als voorzitter de Raad van Toezicht van NFK versterkt. Naast zijn drive voor mensen die te maken hebben met kanker brengt hij waardevolle ervaring met complexe verenigingen mee en is hij bekend met het zorgdomein”, aldus directeur-bestuurder Anke Vervoord.

Herman de Haan is een ervaren ondernemende bestuurder met veel kennis en vaardigheden op het gebied van complexe vrijwilligersorganisaties. Op dit moment is hij directeur-bestuurder van de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB). Tevens is hij als medeoprichter tien jaar bestuurslid van KIKA Kinderen Kankervrij geweest.

Samen de impact van kanker verminderen

Herman de Haan: “Ik vind het een eer om toe te treden als voorzitter van de Raad van Toezicht en daarmee bij te dragen aan de missie van NFK. Kanker is helaas (nog steeds) de grootste doodsoorzaak in Nederland. Het is daarom belangrijk dat alle mensen die leven met en na kanker de juiste zorg en aandacht op de juiste plek krijgen, met als doel zo optimaal mogelijke kwaliteit van leven. NFK komt op voor deze groep, door hun stem te laten horen op plekken waar het verschil wordt gemaakt. Ik kijk ernaar uit om als Raad van Toezicht daaraan bij te dragen en samen de impact van kanker te verminderen.”

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht van NFK bestaat per 1 juni uit Herman de Haan (voorzitter), Renée Barge (vice voorzitter), Hajo van Bockel (lid), Sascha Vrebalov (lid), en Ria Koppejan (lid).