Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

  • Nieuws
    • 24 aug. 2022
    • 5 min

In herinnering Dick Plomp | belangenbehartiger NFK

Onze geliefde collega en vriend Dick Plomp is op 23 augustus overleden. Hij was 62 jaar. Dick heeft zich als ervaringsdeskundige vele jaren met hart en ziel ingezet om de zorg en het leven van kankerpatiënten te verbeteren. Eerst als vrijwilliger en medewerker bij Stichting Melanoom (lid van NFK), later bij de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK).

Dick’s ambitie was om professioneel belangenbehartiger te zijn en daarmee nog meer verschil te maken voor kankerpatiënten. Hij volgde de opleiding EUpati en verwezenlijkte zijn droom bij NFK. Dick kon goed luisteren en belangen verbinden. Hij begreep patiënten en patiëntenorganisaties. Hij begreep ook dat je samen sterker bent. Soms ging het samenwerken hem veel te langzaam. Met zijn Utrechtse directheid en rechtvaardigheidsgevoel sloeg hij vaak de spijker op zijn kop.

Dick was een fantastische collega en altijd zeer begaan met iedereen. Hij heeft ontzettend veel betekend voor (het leven van) kankerpatiënten en voor ons en daar zijn we dankbaar voor. Dick was open over zijn ziekte en sterfproces. Daardoor hebben we hem dit nog kunnen vertellen. We laten Dick niet los, we hebben hem ook niet vast, maar hij zit in ons hart.

We denken aan zijn vrouw Christa en de kinderen.

namens alle collega’s van NFK,
Arja Broenland, directeur-bestuurder

Dick heeft nog een wens:
“Wat zou het fijn zijn en troostend als je voor Christa en de kinderen een mooie herinnering, anekdote of jouw eerste kennismaking met mij aan papier zou willen toevertrouwen, zodat hier een mooi boekje van gemaakt kan worden. Mag ik je hiervoor uitnodigen? Het resultaat mag je opsturen naar dickplomp01@gmail.com. Hartelijk dank! Dick”