Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

  • Nieuws
    • 04 feb. 2019
    • 5 min

Kanker zet je wereld op zijn kop, kijk wat jij kunt doen!

Ieder jaar wordt op Wereldkankerdag (4 februari) wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker - én voor hun naasten of nabestaanden - te onderstrepen.

Dit jaar staan de zogenoemde 'late gevolgen' van kanker centraal. Voor veel mensen die kanker hebben gehad, wordt het leven nooit meer zoals het was. Zij worden onder meer belemmerd door vermoeidheid, angst voor terugkeer van de ziekte, verminderde concentratie of relationele problemen. Ook voor hen is het belangrijk te weten dat er zorg en ondersteuning beschikbaar is, en waar zij die kunnen vinden. Onze kankerpatiëntenorganisaties kunnen patiënten deze zorg en ondersteuning bieden, onder andere door voorlichting, lotgenotencontact en belangenbehartiging.

Door het hele land worden informatiemarkten, open dagen van inloophuizen en oncologische afdelingen van ziekenhuizen, verwenmomenten en andere evenementen georganiseerd voor iedereen die met kanker geconfronteerd is (geweest). Deze zijn te vinden via www.wereldkankerdag.nl.

Onze kankerpatiëntenorganisaties organiseren vandaag ook evenementen. Zo zenden Longkanker Nederland, stichting Melanoom, Borstkankervereninging Nederland en de ProstaatKankerStichting, in samenwerking met het Catharina Ziekenhuis, vijf Facebook-livesessies uit. Tijdens deze livesessie kunnen er vragen gesteld worden aan kankerexperts. Per uitzending staat één tumorsoort centraal. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website van Longkanker Nederland of ProstaatKankerstichting.

Kanker zet je wereld op zijn kop. Kijk wat jij kunt doen!