Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

  • Nieuws
    • 16 dec. 2020
    • 5 min

KWF en kankerpatiëntenfederatie NFK verstevigen samenwerking

KWF Kankerbestrijding en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) zijn een partnership overeengekomen. Per 1 januari 2021 wordt de jarenlange samenwerking tussen KWF en NFK nog steviger neergezet. Binnen dit partnership komt een brede samenwerkingsagenda tot stand om zo veel mogelijk impact te genereren voor (ex-)kankerpatiënten. De komende tijd werken we dit in nauwe dialoog gezamenlijk verder uit. De handtekeningen hiervoor zijn deze week gezet.

Krachten bundelen

Door het aangaan van een partnership realiseren KWF en NFK een sterke inhoudelijke verbinding in het belang van alle kankerpatiënten, doordat er kennis wordt gedeeld en wordt samengewerkt op thema`s en gedeelde doelen. Daarnaast behartigen de verschillende patiëntenorganisaties de belangen van hun specifieke doelgroepen en zorgen voor lotgenotencontact en informatievoorziening.

Inhoudelijke thema’s

De zes inhoudelijke thema’s waarmee KWF en NFK gezamenlijk zullen starten zijn kwaliteit van zorg, gelijke toegang tot innovatieve technologieën (inclusief diagnostiek), zeldzame kankers, leven met en na kanker, wetenschappelijk onderzoek en vroegtijdige opsporing.

Leven met en na kanker

Er zijn 800.000 Nederlanders die leven met, en na kanker. Voor deze groep is een sterke vertegenwoordiging essentieel. KWF werkt sinds 1984 samen met NFK, om op die manier (ex-)kankerpatiënten, hun naasten, mensen met een erfelijke aanleg of predispositie voor kanker, zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. Deze nieuwe, intensievere manier van samenwerken draagt bij aan het doel om meer impact te realiseren voor de kankerpatiënt van nu, en die van de toekomst.