Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

  • Nieuws
    • 24 sep. 2019
    • 5 min

Minister Hoekstra overweegt recht om vergeten te worden voor ex-kankerpatiënten

Minister Wopke Hoekstra gaf vandaag tijdens het Vragenuur in de Tweede Kamer aan een wetswijziging te overwegen waardoor ex-kankerpatiënten zich makkelijker kunnen verzekeren. Dit naar aanleiding van ons onderzoek, waaruit blijkt dat zes op de tien (ex-)kankerpatiënten geen overlijdensrisicoverzekering kunnen afsluiten.

Gisteren, 24 september, deden wij een oproep tot een wetswijziging waarmee ex-kankerpatiënten aanspraak kunnen maken op het ‘recht om vergeten te worden’. Frankrijk en België hebben al een wet waarin dit is vastgelegd. Wij willen dat dit in Nederland ook geregeld wordt. Het recht om vergeten te worden houdt in dat bij het afsluiten van een verzekering na een aantal jaren niet meer mag worden meegewogen dat iemand in het verleden kanker heeft gehad.

De minister gaf aan dat het voor hem vaststaat dat dit probleem moet worden opgelost. Hij gaat eerst met de verzekeraars praten om te kijken of die zelf snel een oplossing hebben. Als dit geen resultaat oplevert aarzelt de minister niet ‘om op zeer korte termijn wetgeving te maken'. Voor het eind van het jaar informeert Hoekstra de Kamer over hoe en wat. Wij zijn blij dat er door de politiek direct gehoor is gegeven aan onze oproep.