Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

  • Nieuws
    • 25 jun. 2024
    • 3 min

Nieuwe Doneer Je Ervaring-peiling over leefstijl en kanker live

Vandaag, dinsdag 25 juni, start NFK de nieuwe Doneer Je Ervaring-peiling ‘Jouw manier van leven en kanker, wat is jouw ervaring?’. De peiling geeft inzichten in de ervaringen van mensen met kanker en hun leefstijl.

Waar gaat deze vragenlijst over?

Er is steeds meer aandacht voor leefstijl bij kanker. Bij leefstijl gaat het over de manier waarop je leeft. Bijvoorbeeld hoe je eet, of je beweegt, of je rookt of alcohol drinkt, en hoe je slaapt en ontspant.

We willen graag weten of zorgverleners leefstijl bespreken met mensen die leven met kanker. En zo ja, wanneer, met wie en of patiënten daar iets aan gehad hebben.

De vragenlijst is bedoeld voor alle mensen van 18 jaar en ouder die kanker hebben of hadden. De peiling staat open tot dinsdag 9 juli. De resultaten worden op 26 september gedeeld op nfk.nl en doneerjeervaring.nl. De vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten.

Waarom deze vragenlijst?

Op dit moment hebben wij nog geen goed beeld van de ervaringen van mensen met kanker en hun leefstijl. Doordat mensen hun ervaringen delen, wordt voor ons duidelijker wat er speelt. Wanneer nodig kunnen we meer aandacht vragen voor het onderwerp leefstijl bij kanker.

Toolkit om mee te werven

Ben jij werkzaam in de zorg en wil je meehelpen de vragenlijst onder de aandacht van zoveel mogelijk patiënten te brengen? Neem dan contact met ons op via communicatie@nfk.nl. We sturen je dan graag de toolkit met verschillende communicatiemiddelen die de werving ondersteunen.

Wie maakten de vragenlijst?

De vragenlijst is gemaakt door de kankerpatiëntenorganisaties die samenwerken binnen de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Daarnaast dachten verschillende organisaties mee, waaronder KWF en IKNL.