Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

  • Nieuws
    • 03 mrt. 2021
    • 5 min

Nieuwe tool voor mensen met ongeneeslijke kanker

Sinds deze maand is de Gesprekswijzer online beschikbaar. Als je ongeneeslijke kanker hebt, helpt de Gesprekswijzer je na te denken welke behandeling je wel of niet wilt.

Als je niet meer beter kunt worden, kun je nog wel behandelingen krijgen. Bijvoorbeeld om de klachten minder erg te maken. Of om ervoor te zorgen dat je langer kunt leven met de ziekte. Je zult gaan praten met de arts in het ziekenhuis, huisarts of verpleegkundige over jouw ziekte, de behandeling en jouw wensen. Het is belangrijk dat de behandeling past bij jouw leven en jouw wensen. De Gesprekswijzer kan je hierbij helpen. Deze is ontwikkeld door Amsterdam UMC in samenwerking met Pharos en NFK.

Heb je de Gesprekswijzer bekeken of gebruikt? Wij horen graag wat je ervan vond. Je kunt je ervaring delen door deze evaluatie in te vullen.

Gesprekskaart

Naast de Gesprekswijzer is er ook een Gesprekskaart met vragen over leven en dood als je niet meer beter wordt. NFK heeft, samen met patiënten en Pharos, deze kaart ontwikkeld voor ongeneeslijk zieke patiënten. De kaart is bedoeld om je te stimuleren na te denken over je wensen in de laatste levensfase. Want wil je je levensverwachting weten? Maar ook: wat wil je nog doen? Zien? Beleven?

Heb je de Gesprekskaart bekeken of gebruikt? Wij horen graag wat je ervan vond. Je kunt je ervaring delen door deze evaluatie in te vullen.