Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

  • Nieuws
    • 17 mei 2022
    • 5 min

Opening AVL Centrum voor Vroegdiagnostiek

Vandaag is de opening van het AVL Centrum voor Vroegdiagnostiek. Belangenbehartiger Carin Louis is aanwezig bij de opening en neemt deel aan het rondetafelgesprek. Hierbij brengt zij de belangen van mensen met een verhoogd risico op kanker onder de aandacht.

NFK en haar kankerpatiëntenorganisaties komen samen op voor de belangen van iedereen met een (erfelijk) verhoogde kans op kanker. Er zijn hoogrisicogroepen waar geen nationaal screeningsprogramma voor bestaat, waarbij we wel weten dat er een mogelijk verhoogd risico is op het krijgen van kanker. De opening van het Centrum voor Vroegdiagnostiek biedt deze mensen met een verhoogd risico op kanker een nieuwe mogelijkheid voor een passend screeningstraject.

Belangenbehartiger Carin Louis: Kanker vroeger ontdekken is, zeker ook wanneer iemand een erfelijke mutatie heeft of een verhoogd risico op kanker door een erfelijke aandoening, ontzettend belangrijk. Hoe eerder je de kanker opmerkt, hoe groter de kans op een eventueel succesvolle behandeling of het beperken van de nadelige effecten van de kanker.'

Over het AVL Centrum voor Vroegdiagnostiek
Het AVL Centrum voor Vroegdiagnostiek is een initiatief van het Antoni van Leeuwenhoek (AVL). Het Centrum combineert innovatie en onderzoek om snel zekerheid te geven bij risicofactoren of signalen die kunnen duiden op kanker van darm, huid, prostaat en longen. Met het vroegtijdig opsporen en ontdekken van tumoren zijn er meer behandelopties die vaak minder ingrijpend en kostbaar zijn.