Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

  • Vacature
    • 17 mei 2024

Asbestslachtoffers Vereniging zoekt per direct nieuwe bestuursleden

Asbestslachtoffers Vereniging Nederland (AVN) is een patiëntenvereniging voor asbestslachtoffers en hun naasten. Het bestuur van de vereniging is per direct op zoek naar nieuwe bestuursleden.

Wat is AVN?

Al meer dan 20 jaar komt AVN op voor de belangen van een erg kwetsbare groep: mensen die blootgesteld zijn aan asbest én hun naasten en nabestaanden. Dit doen zij middels informatieverstrekking, lotgenotencontact, juridisch advies en belangenbehartiging.

In het verleden werd asbest veel gebruikt als brandvertragend middel in isolatie en andere industriële materialen vanwege een aantal goede eigenschappen. In die tijd wist men echter nog niet dat asbest zeer schadelijk is voor de gezondheid. Als gevolg van blootstelling aan asbest worden er nu nog jaarlijks bij zo’n 600 mensen mesothelioom en bij nog eens 1000 mensen asbestgerelateerde ziekten geconstateerd. Het gaat dan om de ziekten asbestose, pleurale plaques t.g.v. asbest en om asbestgerelateerde long-, darm- en slokdarmkanker. Het perspectief voor deze groep patiënten is over het algemeen erg beperkt.

Wie ben jij?

Om de doelstellingen van de vereniging optimaal te kunnen nastreven, willen we ons huidige bestuur versterken. We zijn op zoek naar nieuwe leden, waaronder een nieuwe voorzitter. Een ‘kartrekker’ die ons kan helpen om de vereniging naar een volgend niveau te tillen. Samen kunnen we de strijd tegen asbest blijven voeren en ervoor zorgen dat de belangen van slachtoffers en nabestaanden goed worden behartigd.

Geïnteresseerd?

Mocht u interesse hebben in een bestuursfunctie, of kent u iemand die hier geschikt voor zou zijn? Neem dan gerust contact met ons op, we vertellen u graag meer. Contactpersonen voor deze vacature zijn: Jan Verschoor (06-24 23 82 73) of Christien Zonruiter (06- 52 59 10 96).