Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Kanker en werk

Begeleiding en advies bij kanker en werk

Er zijn verschillende instanties waar je als werknemer, werkzoekende of werkgever terecht kunt. Op deze pagina vind je een overzicht van professionele instanties en organisaties voor ondersteuning op het gebied van kanker en werk.

Leden van de Groep Werk & Kanker

De leden van de Groep Werk & Kanker werken ervaringsgestuurd en vanuit de overtuiging dat werken bij kanker bijdraagt aan de kwaliteit van leven. Werk wordt niet eenzijdig benaderd, maar vanuit de gedachte dat herstel en werkhervatting hand in hand gaan. De Groep Werk & Kanker bestaat uit expertisebedrijven die tezamen alle gebieden bestrijken, van baanbehoud en verzuimbegeleiding tot re-integratie en van het trainen van leidinggevenden tot werkhervatting vanuit een uitkering.

Re-turn | Werkkracht bij kanker

Re-turn is volledig gespecialiseerd in verzuim en re-integratie bij kanker. Re-turn begeleidt werknemers met kanker en hun werkgevers, met als doel werken aan persoonlijk herstel, werkvermogen en goede inzetbaarheid, zowel tijdens als na de behandelingen. Re-turn heeft vakkundige re-integratieconsultants, arbeidsdeskundigen en gespecialiseerde bedrijfsartsen.

Ook verzekerde ondernemers en ZZP’ers kunnen bij Re-turn terecht. We houden rekening met de specifieke behoeften van onze cliënten en opdrachtgevers door persoonlijk en op maat te werken, volgens de door ons met wetenschappers ontwikkelde en beproefde methode Werkkracht bij kanker®.

Als enige in Nederland helpt Re-turn mensen om herstel en revalidatie te combineren met re-integratie. Zo helpen we mensen met kanker weer aan het werk te gaan én te blijven. Re-turn is initiatiefnemer van het boek Werken na kanker en heeft professionals door heel Nederland.

Care in Company

Care in company ondersteunt organisaties wanneer kanker een medewerker treft. Ze staan bij in het begeleiden van een zieke medewerker (of de medewerker met zieke partner) en de collega’s die eromheen staan. Daarnaast helpen ze met praktische vragen rondom het ziekteverzuimproces bij kanker.

Care in company biedt ondersteuning en advies aan alle betrokken partijen binnen een organisatie: ze bieden werksessies aan alle professionals en het management van de organisatie, coachen de leidinggevenden en organiseren bijeenkomsten voor collega’s.

Daarnaast organiseren ze workshops waarin je leert om met kanker binnen het bedrijf om te gaan. Met het certificaat ‘Caring Company’ maak je het personeelsbeleid en verzuimmanagement rondom kanker in de organisatie concreet en toetsbaar.

Stap.nu

Stap.nu is dé specialist op het gebied van herstel-/verzuimbegeleiding, werkbehoud en re-integratie bij kanker en chronische aandoeningen. Stap.nu werkt landelijk en begeleidt werkgevers, werknemers en ondernemers in werkbehoud en re-integratie, óók bij een uitkering vanuit het UWV.

Stap.nu heeft het programma Total Care ‘Verzuimbegeleiding bij kanker ontwikkeld; een multidisciplinair programma, waarin oncologische experts ondersteuning bieden.

Voor herstel bij cognitieve beperkingen biedt Stap.nu de Cogmed Werkgeheugentraining aan.

In een periode van herstel in werk is het belangrijk dat er inzicht is in de persoonlijke competenties. Stap.nu zet het ODC-ontwikkelkompas in, die inzicht geeft op natuurlijke competenties, ontwikkelpotentieel en drijfveren en die het herstel ondersteunt.

Stap.nu verzorgt ook trainingen voor bedrijven en collega’s en organiseert geaccrediteerde masterclasses.

oPuce

oPuce is een organisatie die de terugkeer naar volwaardig werk na kanker wil bevorderen. Dit doen ze door voor werkzoekenden, die genezen zijn na kanker, volwaardig werk te vinden. Hiernaast doen ze dit ook door werkgevers en maatschappij te inspireren om eens anders te kijken naar kanker. oPuce bestaat uit de Social Enterprise oPuce en de oPuce Foundation.