NFK biedt op deze pagina verschillende tools aan om te helpen bij thema's rondom kanker en werk.

Wil je weten wat jouw rechten en plichten zijn op de werkvloer tijdens en na kanker? De 'Denkhulp werk en chronisch ziek' beantwoordt vragen over werk en inkomen.

Wil je weten hoe je een gesprek met je leidinggevende, werkgever of collega's aangaat? Doe de 'e-learning effectief communiceren op je werk'.

Kun je niet of minder aan het werk? Bekijk de gevolgen van arbeidsongeschiktheid en werkloosheid in drie stappen met de 'Inkomensrisicoscan'

Heb je kanker (gehad) en denk je erover om zelfstandig te ondernemen? Doe dan de cursus 'starten als zelfstandig ondernemer met een chronische aandoening'.

Wanneer een medewerker wil blijven werken na de diagnose kanker, vraagt dit soms om aanpassingen. Voor werkgevers is het niet altijd helder wat de impact van kanker is bij zijn of haar medewerkers. Ervaringsdeskundige ambassadeurs van NFK geven workshops aan management, Personeel en Organisatie (P&O) of andere afdelingen. Met informatie over wet- en regelgeving, tips uit eigen ervaring en aandacht voor gesprekstechnieken. Zodat daarna alle kennis in huis is en een medewerker op zijn of haar manier aan het werk kan blijven. De workshop wordt aangeboden tegen kostprijs, er is geen winstoogmerk.