Leven met kanker

De boodschap ‘je hebt kanker’ zet een leven op zijn kop. Van de ene op de andere dag word je patiënt. Vanaf dat moment is er vaak alleen nog oog voor de behandeling. Maar als je leeft met kanker, of een grotere kans hebt om het te krijgen, ben je meer dan alleen de ziekte. Je bent allereerst een mens. Voor wie school, werk, het gezinsleven, sport of hobby’s belangrijk zijn.

Onze experts

Alle experts

Blogs

Alle blogs
 1. Uit onderzoek weten we dat de vroege inzet van palliatieve zorg, naast een ziektegerichte behandeling, kan leiden tot een betere kwaliteit van leven, grotere tevredenheid over de zorg, minder depressieve klachten en soms langere overleving.
  Lees verder
  Dorien Tange
  Bestuurssecretaris
  DSC1219
 2. Uit onderzoek van de Patiëntenfederatie Nederland blijkt dat bij 9500 patiënten de tevredenheid over de huisarts toeneemt bij meer contact. Dit wordt bevestigd in de Doneer Je Ervaring-onderzoeken onder ongeneeslijk zieke kankerpatiënten.
  Lees verder
  Dorien Tange
  Bestuurssecretaris
  DSC1219

Onze Doneer Je Ervaring-peilingen

Handreiking voor patiëntbelangenbehartigers: Leven met Kanker

De titel van deze brochure omschrijft in de volle breedte waar deze over gaat: leven met kanker. Als jij, je partner of je kind de diagnose kanker krijgt of hoort dat je een verhoogd risico daarop hebt, verandert dat vaak voorgoed je leven. Ook als jij, je partner of je kind beter wordt. De papieren versie van de handreiking kan je aanvragen bij onze belangenbehartiger: a.deboer@nfk.nl.
Bekijk de handreiking Leven met Kanker